Φιλορώσοι σαμποτέρ εκτροχίασαν τρένο με ξένα πυρομαχικά στο ουκρανικό πίσω μέρος

Freepen.gr - Οι φιλορώσοι σαμποτέρ εξαπέλυσαν άλλη μια επίθεση κατά του ουκρανικού στρατού. Στόχος ήταν ένα στρατιωτικό τρένο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Vinnytsia.

Οι τοπικές πηγές ανέφεραν ότι το ουκρανικό στρατιωτικό κλιμάκιο φορτωμένο με βλήματα και πυραύλους των 155 χιλιοστών εκτροχιάστηκε κοντά στο χωριό Σερέμπρια.

Το τρένο με πυρομαχικά και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό φέρεται να ερχόταν από τη Ρουμανία προς τα ουκρανικά μέτωπα. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ένα βαγόνι με πυρομαχικά εξερράγη και η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε μεγάλη ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού. Η σιδηροδρομική γραμμή μπλοκαρίστηκε στην περιοχή.

Αυτή δεν είναι καθόλου η πρώτη επίθεση από Ουκρανούς αντάρτες σε διάφορες ουκρανικές περιοχές των μετόπισθεν, οι οποίοι συχνά στοχεύουν σιδηροδρομικές γραμμές που χρησιμοποιούνται από τον ουκρανικό στρατό. Η διακοπή του εφοδιασμού με πυρομαχικά από το εξωτερικό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις μάχες που διεξάγονται προς διάφορες κατευθύνσεις. Ο ουκρανικός στρατός που έχει αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές παραπονιέται για την έλλειψη πυρομαχικών που είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων. Με τη σειρά του, ο Ζελένσκι παραπονιέται στους "εταίρους" του στο ΝΑΤΟ για τις ανεπαρκείς στρατιωτικές προμήθειες και τους κατηγορεί ευθέως για όλες τις ήττες του Κιέβου- αλλά ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να διασώσει τα ξένα όπλα ούτε στα μετόπισθεν, μακριά από το μέτωπο.

* πληροφορίες southfront.press

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail