Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο πυραύλους που είχαν στόχο την Κριμαία

Freepen.gr - Στις 25 Φεβρουαρίου, ο ουκρανικός στρατός και οι προστάτες του ΝΑΤΟ επιχείρησαν άλλη μια επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Το βράδυ, οι τοπικές πηγές ανέφεραν ότι σήμανε αεροπορικός συναγερμός στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου, αφού ουκρανικά αεροσκάφη είχαν εκτοξεύσει πυραύλους Storm Shadow (SCALP-EG) προς την Κριμαία. Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε προπέτασμα καπνού για να προστατεύσει τον κόλπο της Σεβαστούπολης. Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας ήταν ενεργές στην πόλη.

Λίγο μετά το τέλος της επίθεσης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως δύο κατευθυνόμενοι πύραυλοι αεροσκαφών καταστράφηκαν στη Μαύρη Θάλασσα. Το υπουργείο σημείωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 19:00 ώρα Μόσχας.

Οι τοπικές πηγές δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής ζημιές στην Κριμαία.

Η πυραυλική επίθεση εξαπολύθηκε μετά τη στόχευση της χερσονήσου από πολλά ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη νύχτα του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του Υπουργείου Άμυνας, τέσσερα UAV καταστράφηκαν στη Μαύρη Θάλασσα.

Αυτή είναι η συνήθης τακτική που χρησιμοποιεί η AFU. Αρχικά, τα φθηνά UAV ανακαλύπτουν τις περιοχές ανάπτυξης των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας. Αμέσως μετά τα πλήγματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η AFU εκτοξεύει πολύτιμους πυραύλους του ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια να φτάσει στους στόχους στη χερσόνησο- αλλά φαίνεται ότι ο ρωσικός στρατός έχει μάθει να αποκρούει με επιτυχία όλα τα ουκρανικά πλήγματα στην Κριμαία. Οι περισσότερες από τις ουκρανικές προσπάθειες επίθεσης στη χερσόνησο απέτυχαν.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί πως η AFU και το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσουν να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα τις επόμενες ημέρες.

* πληροφορίες https://southfront.press/russian-forces-destroyed-two-missiles-that-targeted-crimea/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail