Η σκοτεινή πραγματικότητα της Ουκρανίας - Είναι χειρότερη απ' ό,τι νομίζετε!

president.gov.ua
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, μίλησε για το καθεστώς του ουκρανικού στρατού. Η Ουκρανία έχει ισχυριστεί ότι διαθέτει σημαντικό στρατό και πως έχει εξαλείψει τη διαφθορά στη χώρα. Έχουν αναφερθεί αναφορές σχετικά με μεθόδους εξαναγκασμού, όπως η βίαιη επιστράτευση ατόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού στην Οδησσό όπου άνθρωποι κατέβηκαν από λεωφορεία και εξαναγκάστηκαν να ενταχθούν στον στρατό. Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης μόλις πρόσφατα αναγνώρισαν τέτοιες πρακτικές, οι οποίες είχαν αναφερθεί παλαιότερα.

Tripti Garg - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Τώρα, έρχεται μια σοκαριστική και δύσκολα πιστευτή αποκάλυψη από τον Ζελένσκι- Ο ουκρανικός στρατός έχει σήμερα ένα επίπεδο δυνάμεων που αριθμεί περίπου 880.000 στρατιώτες, δήλωσε ο παραληρηματικός Ζελένσκι στην προαναφερθείσα συνέντευξη στο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

"Έχουμε 880.000 στρατιώτες- αυτό είναι ένας στρατός σχεδόν ενός εκατομμυρίου", είπε, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δύναμη του στρατού. "Εξάλλου, αυτήν την στιγμή έχουμε ένα εργατικό δυναμικό 30 εκατομμυρίων ανθρώπων, αν και δεν μπορώ να δώσω τον ακριβή αριθμό. Περίπου 6,5 έως 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μετακινηθεί στο εξωτερικό, και πάλι δεν μπορώ να δώσω τον ακριβή αριθμό", πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την ξαφνική αύξηση, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι ο μέσος όρος ηλικίας των Ουκρανών στρατιωτών φέρεται να είναι 43 ετών. Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε πως οι ουκρανικές χερσαίες δυνάμεις θα είναι 600.000 το Δεκέμβριο του 2023. Το Φεβρουάριο του 2022, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αριθμούσαν περίπου 260.000, συμπεριλαμβανομένων 250.000 χερσαίων δυνάμεων.

Η προφανής αύξηση του μεγέθους του ουκρανικού στρατού, που φτάνει σχεδόν στο τριπλάσιο του ρωσικού, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για την αύξηση αυτή. Υπάρχουν εικασίες σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη ιστορικές πρακτικές όπως η χρήση ομοιώματος από τους Μογγόλους για ψυχολογικές επιχειρήσεις. Είναι πιθανόν η Ουκρανία να χρησιμοποιεί αχυρένια ομοιώματα ως παραπλανητική τακτική για να παραπλανήσει τη Ρωσία.

Ανησυχίες εκφράστηκαν σχετικά με την πιθανή επιστράτευση ολόκληρου του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας στο στρατό, όπως ανέφερε ο αντισυνταγματάρχης του ουκρανικού στρατού Nicolov. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της ένταξης ολόκληρου του ανδρικού και γυναικείου πληθυσμού άνω των 18 ετών, εξετάζοντας ακόμη και την στρατολόγηση κρατουμένων. Τόνισε πως αυτή η εκτεταμένη επιστράτευση θεωρείται η μοναδική στρατηγική για την αποτροπή της ήττας στη συνεχιζόμενη δεκαετή σύγκρουση της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Επιπλέον, οι πρόσφατες παραγγελίες για πάνω από 50.000 νέες στολές για γυναίκες, συνοδευόμενες από προπαγάνδα που αναδεικνύει τον ρόλο τους στη σύγκρουση, υποδηλώνουν μια αλλαγή στα δημογραφικά χαρακτηριστικά του στρατού της Ουκρανίας. Με τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν ότι όλοι οι άνδρες έχουν χαθεί, η αφήγηση παίρνει μια σουρεαλιστική τροπή καθώς οι έγκυες γυναίκες λαμβάνουν επιστολές επιστράτευσης. Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις μέλλουσες μητέρες που καλούνται σε υπηρεσία προσθέτουν ένα άλλο επίπεδο πολυπλοκότητας, εγείροντας αμφιβολίες σχετικά με την ευαισθησία της διαδικασίας επιστράτευσης.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Ζελένσκι προέβη σε μια προειδοποιητική δήλωση την Κυριακή [4/2], εκφράζοντας την ανησυχία του σχετικά με την πιθανή μείωση της βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών προς το Κίεβο.

Μπροστά σε αυτή την πρόκληση, ο Ζελένσκι κάλεσε τη Γερμανία να αξιοποιήσει τη σημαντική οικονομική της επιρροή. Στόχος είναι να ενθαρρύνει τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να αυξήσουν τη συνεισφορά τους στις προσπάθειες του Κιέβου για την αντιμετώπιση της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ζελένσκι διατύπωσε τη σοβαρότητα της κατάστασης δηλώνοντας ότι ένα πιθανό ρωσικό χτύπημα σε χώρα του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη δυσοίωνη έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

"Μου φαίνεται πως ο καγκελάριος (Όλαφ Σολτς) έχει επίγνωση αυτού του κινδύνου", δήλωσε.

Προκλήσεις έχουν προκύψει στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της επικρατούσας πολιτικής δυναμικής, ιδίως της αντίθεσης των Ρεπουμπλικανών, η οποία εμποδίζει τη συνεχή παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

"Η παθητικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών ή η έλλειψη υποστήριξης θα ήταν ένα κακό μήνυμα", είπε, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι σωστό για κανέναν και πως "η Γερμανία μπορεί να καταφέρει να εδραιώσει την ΕΕ. Πολλές χώρες έχουν σημαντικές οικονομικές σχέσεις με τη Γερμανία και η οικονομία τους εξαρτάται από τις αποφάσεις της Γερμανίας, επειδή η Γερμανία έχει μια ισχυρή οικονομία", δήλωσε ο Ζελένσκι.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, νωρίτερα, προειδοποίησε την Ουκρανία να σταματήσει τη διαφθορά αλλιώς θα σταματούσε τα χρήματα, καθώς υπήρχαν αναφορές για διαφθορά στον ουκρανικό στρατό ακόμη και πριν από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Και τώρα, υπήρξαν εσωτερικές έρευνες που αποκάλυψαν εκατομμύρια δολάρια που υπεξαιρέθηκαν μέσω δόλιων πωλήσεων όπλων. Η Ουκρανία αποκάλυψε πρόσφατα ένα σύστημα υπεξαίρεσης στον τομέα της άμυνας ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δόλιο σχέδιο περιελάμβανε τη συνεργασία μεταξύ αξιωματούχων της άμυνας της Ουκρανίας και ηγετών επιχειρήσεων για την υπεξαίρεση κεφαλαίων μέσω παραπλανητικών πρακτικών προμήθειας όπλων. η αποκάλυψη αυτή αποκαλύφθηκε από την κύρια υπηρεσία πληροφοριών και ασφάλειας της χώρας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας επαλήθευσε τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς και ανέλαβε δράση εκδίδοντας ειδοποιήσεις υποψίας προς τους εμπλεκόμενους αξιωματούχους.

Η υπηρεσία ασφαλείας SBU της Ουκρανίας αποκάλυψε ότι τόσο νυν όσο και πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας, μαζί με ηγέτες συνδεδεμένων εταιρειών, προσπάθησαν να υπεξαιρέσουν σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο UAH (που ισοδυναμεί με 40 εκατομμύρια δολάρια) από τον προϋπολογισμό. Η φερόμενη υπεξαίρεση αφορούσε την υποτιθέμενη αγορά 100.000 βλημάτων όλμου για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει αυξημένες ανησυχίες σχετικά με την προετοιμασία για στρατιωτική επιστράτευση εν όψει ενός πιθανού πολέμου με τη Ρωσία. Το συναίσθημα αυτό φαίνεται να απορρέει από την αντίληψη ότι η Ουκρανία δεν επιτυγχάνει επιτυχία στην τρέχουσα κατάστασή της και οι αρχικές προσδοκίες ότι η Ουκρανία θα διεκδικήσει τα χαμένα εδάφη της δεν έχουν υλοποιηθεί.

Ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου και η Σουηδία έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας πολιτικού στρατού, ενώ τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ιδίως το Sky News Australia, έχουν επίσης εντείνει τις συζητήσεις για το θέμα. Οι αμυντικοί εργολάβοι τονίζουν την επείγουσα ανάγκη οι χώρες που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ να προετοιμαστούν για μια σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα του κυρίαρχου λόγου παρουσιάζει η Telegraph, περιγράφοντας ένα υποθετικό σενάριο του 2034, όπου η Βρετανία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Το σενάριο αυτό προβλέπει πως η Μόσχα αναπτύσσει δυνάμεις στη Βαλτική, οι οποίες συγκρούονται με τα βρετανικά στρατεύματα που είναι σταθμευμένα στην περιοχή για τη διαφύλαξη της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκεπτικό πίσω από τις ενέργειες της Ρωσίας σε αυτό το φανταστικό σενάριο στερείται εξήγησης, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία τέτοιων αφηγήσεων καταστροφής.

Επιπλέον, η αύξηση του μεγέθους του ουκρανικού στρατού, σε συνδυασμό με τις καταναγκαστικές μεθόδους επιστράτευσης και τις υποψίες για τακτικές παραπλάνησης, δημιουργεί μια ζοφερή εικόνα. Οι επείγουσες εκκλήσεις του προέδρου Ζελένσκι για διεθνή υποστήριξη, η εσωτερική διαφθορά εντός του στρατού και το εκτεθειμένο σχέδιο υπεξαίρεσης συμβάλλουν περαιτέρω στην ανησυχητική πραγματικότητα. Οι αυξημένες ανησυχίες για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία, σε συνδυασμό με τα σενάρια καταστροφής και την απόρριψη της ρωσοφοβίας από το Κρεμλίνο, δείχνουν ότι η παγκόσμια κοινότητα παλεύει με τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, απεικονίζοντας την σκοτεινή πραγματικότητα της Ουκρανίας και τις άσκοπες και μάταιες προσπάθειές της να αποκρύψει την πραγματικότητά της, η οποία είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από αυτή που γνωρίζει ο κόσμος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail