Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας θα μπορούσε να μεταφερθεί από το Κίεβο στο Λβιβ

pixabay / Roman_Polyanyk
Freepen.gr - Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας θα μπορούσε να μεταφερθεί από το Κίεβο στο Λβιβ σε περίπτωση επίθεσης από ρωσικά στρατεύματα, υποστηρίζει ο πρώην Βοηθός Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Stephen Bryan σε ένα άρθρο για τον ιστότοπο Όπλα και Στρατηγική.

«Μόλις υπάρξει μια πραγματική ρωσική πρόοδος μέσω της τρέχουσας γραμμής επαφής, με αποτέλεσμα τα ουκρανικά στρατεύματα να υποχωρήσουν, θα είναι σχεδόν αδύνατο για την κυβέρνηση Ζελένσκι να επιβιώσει στο Κίεβο, ίσως στο Λβιβ, που είναι κοντά από τα πολωνικά σύνορα», εξέφρασε τη γνώμη του.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό, με αυτόν τον τρόπο οι Πολωνοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κοντινά συστήματα αεράμυνας για να προστατεύσουν την ουκρανική πόλη. Επιπλέον, οι Βρετανοί προετοιμάζουν ήδη την κοινή γνώμη και μιλούν ανοιχτά για αποστολή των ειδικών δυνάμεών τους για να βοηθήσουν την Ουκρανία, υπενθύμισε.

Ο Μπράιαν σημείωσε επίσης ότι η έλλειψη όπλων σημαίνει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι περιορισμένες στις δυνατότητές τους. Αλλά το κύριο πρόβλημα είναι οι αυξανόμενες απώλειες, οι οποίες υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού πως η σύγκρουση είναι υπό έλεγχο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail