Ό,τι πει η κυβέρνηση! Όλα πηγαίνουν καλά

pixabay / Pexels
Πρέπει να σας πω εξ αρχής πως στην τηλεόραση βλέπω μόνο ό,τι δε δείχνει "δημοσιογράφους", δήθεν ειδήσεις, και δήθεν συνεντεύξεις. Καμιά ταινιούλα όσο αντέχει η υπομονή μας από τις διαφημίσεις, κανένα ντοκιμαντέρ και αυτό είναι όλο. Ακόμα και τα δελτία καιρού, καλύτερα είναι να ανοίξεις το παράθυρο να δεις τι καιρό έχει έξω, παρά να ανοίξεις στην τηλεόραση.

Επειδή σε αυτή τη χώρα ζούμε όλα τα χρόνια μας, θυμόμαστε και παλιότερα χρόνια. Και τότε υπήρχε κάποια παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο, αλλά μπορούσες βρε αδερφέ να βρεις μια συζήτηση, να παρακολουθήσεις ένα διάλογο, ένα στρογγυλό τραπέζι, να διαβάσεις μια εφημερίδα να παρακολουθήσεις ένα δημοσιογράφο του ραδιοφώνου. 

Τώρα; Τα δελτία ειδήσεων την ίδια ώρα, και όποιο να διαλέξεις, έχει το ίδιο θέμα, με τον ίδιο σχολιασμό και τις ίδιες απόψεις. Ούτε φροντιστήριο να τους έκανε ο Kim Jong Un τέτοια ομοιομορφία δε θα την πετυχαίνανε.

Όμως τι να περιμένεις από μέσα ενημέρωσης, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες, που το μόνο που περιμένουν για να ζήσουν, είναι το συρτάρι της κυβέρνησης πότε θα ανοίξει… Μπορεί το αφεντικό του μαγαζιού να στεναχωρήσει τον ευεργέτη του; Που του πληρώνει μισθούς, έξοδα και μηχανήματα; Θάψε τους όλους! Ό,τι πει η κυβέρνηση. Ουκρανία, εμβόλια, ομοφυλόφιλοι, Αμερική, Ισραήλ, και η οικονομία πάει καλά… 

Δεν έχεις σπίτι να βρεις να μείνεις, φαγητό να αγοράσεις, γιατρό να βρεις ή νοσοκομείο, και όλη η ζητιανιά σου φτάνει μόνο στα επιδόματα. Όλα όμως πηγαίνουν καλά. Και πώς να μη πηγαίνουν; Αφού και τα κόμματα παράτησαν τη δουλειά τους και διαλύονται, γιατί φαίνεται πως έμειναν χωρίς αντικείμενο τόσο καλά που τα πάει η κυβέρνηση.

Ευτυχώς αγαπητοί μου υπάρχουν κάποιες αρκετές εξαιρετικές φωνές στο διαδίκτυο που μπορούμε να ακούσουμε πέντε πράγματα και να ενημερωθούμε πραγματικά, και να καταλάβουμε πού πάει το πράγμα.

Όσο για την τηλεόραση μπορεί να παντρέψει όλους τους ομοφυλόφιλους και μέχρι τότε, θα χει βγει η τετραετία, και θα πάμε όλοι να ξαναψηφίσουμε τους ίδιους. Εσείς θα περιμένετε το γάμο και αυτοί την επανεκλογή τους. “Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η απάτη μένει”.

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail