Οι ΗΠΑ πρόκειται να ξεπεράσουν την Κίνα ως κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας

pixabay / distelAPPArath
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσουν την Κίνα ως ο κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας ήδη από το επόμενο έτος, ανέφερε το Reuters αυτή την εβδομάδα, επικαλούμενο το Γερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο (DIHK). Η Κίνα κατείχε την πρώτη θέση τα τελευταία επτά χρόνια.

Οι γερμανικές εξαγωγές και εισαγωγές προς την Κίνα ανήλθαν μαζί σε περίπου 253 δισ. ευρώ (272 δισ. δολάρια) πέρυσι, ενώ το αντίστοιχο ποσό για τις ΗΠΑ ήταν 252,3 δισ. ευρώ (271,9 δισ. δολάρια), σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της γερμανικής ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας.

Εάν η τρέχουσα τάση συνεχιστεί, οι ΗΠΑ πιθανότατα θα επισκιάσουν την Κίνα ως τον κορυφαίο εμπορικό εταίρο της Γερμανίας το επόμενο έτος, σύμφωνα με το DIHK.

"Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις σημαντικής αύξησης της ζήτησης για προϊόντα που κατασκευάζονται στη Γερμανία από την Κίνα", δήλωσε ο επικεφαλής του DIHK για το εξωτερικό εμπόριο, Volker Treier.

"Η αμερικανική οικονομία πηγαίνει σήμερα σημαντικά καλύτερα από ό,τι σε πολλές άλλες σημαντικές αγορές πωλήσεων για τη Γερμανία, όπως οι χώρες της ΕΕ", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail