Κράτος της ΕΕ θα δώσει όλο το πυροβολικό του στην Ουκρανία - Πρωθυπουργός

facebook.com/mettefrederiksen.dk/about
Freepen.gr - Η Δανία θα μεταφέρει όλο το πυροβολικό της στην Ουκρανία, δήλωσε η πρωθυπουργός Mette Frederiksen κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια το Σάββατο. Σύμφωνα με την ίδια, παρά τα προβλήματα παραγωγής, η Κοπεγχάγη και η ΕΕ γενικότερα έχουν αρκετά αποθέματα όπλων για να προμηθεύσουν τη χώρα με τον απαραίτητο οπλισμό.

"Αν ρωτήσετε τους Ουκρανούς - μας ζητούν πυρομαχικά τώρα, πυροβολικό τώρα. Από την πλευρά της Δανίας, αποφασίσαμε να δωρίσουμε ολόκληρο το πυροβολικό μας στην Ουκρανία", δήλωσε η Frederiksen, προσθέτοντας πως και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

"Λυπάμαι που το λέω, φίλες και φίλοι, αλλά υπάρχουν ακόμη πυρομαχικά σε απόθεμα στην Ευρώπη. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα παραγωγής, διότι έχουμε όπλα, έχουμε πυρομαχικά, έχουμε αεράμυνα, τα οποία δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι αυτή τη στιγμή, τα οποία θα πρέπει να παραδώσουμε στην Ουκρανία", είπε.

Η Φρέντερικσεν σημείωσε ότι θα ήταν αναποτελεσματικό να περιμένουμε να έρθει το πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ για να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με τις προμήθειες στην Ουκρανία. Οι Αμερικανοί νομοθέτες δεν κατάφεραν να εγκρίνουν πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο πριν από τις χειμερινές διακοπές και αναμένεται να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πακέτο στις 28 Φεβρουαρίου.

"Πρέπει να επιταχύνουμε και να αυξήσουμε την κλίμακα, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις ΗΠΑ. Ως Ευρωπαίοι πρέπει να είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και για να προστατευτούμε πρέπει να παραδώσουμε αυτό που χρειάζεται στην Ουκρανία τώρα. Η ευθύνη για την Ευρώπη πρέπει να είναι στην Ευρώπη και πρέπει να κάνουμε περισσότερα", δήλωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail