Οι περισσότεροι Γερμανοί κατά της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ - δημοσκόπηση

pixabay / soualexandrerocha
Freepen.gr - Η πλειοψηφία των Γερμανών είναι κατά της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία δημοσκοπήσεων, τα οποία υποδηλώνουν επίσης αυξανόμενο σκεπτικισμό απέναντι στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας και το βάρος της μεταπολεμικής "ανοικοδόμησης" στην Ουκρανία.

Η έρευνα που διεξήχθη από το γερμανικό Ίδρυμα Bertelsmann και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, έδειξε ότι το 52% των Γερμανών πιστεύει πως η ΕΕ δεν θα πρέπει να δεχθεί το Κίεβο ως μέλος της τα επόμενα χρόνια.

Το αποτέλεσμα έρχεται σε αντίθεση με την ισχυρότερη υποστήριξη για την ένταξη της Ουκρανίας σε όλο το μπλοκ, όπου οι πλειοψηφίες τάχθηκαν υπέρ της κίνησης σε έξι άλλα κράτη μέλη (Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία και Ισπανία), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Η γερμανική κυβέρνηση έχει επίσης υποστηρίξει τις συνομιλίες ένταξης, με αξιωματούχους να συναντώνται στις Βρυξέλλες πέρυσι για να συζητήσουν το θέμα.

Οι Γερμανοί που ταυτίζονται με πολιτικά κόμματα της άκρας αριστεράς και της δεξιάς ήταν λιγότερο πιθανό να υποστηρίξουν την ένταξη του Κιέβου στην Ένωση, με το 81% του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία να αντιτίθεται στην κίνηση αυτή και το 74%, της αριστερής Συμμαχίας Λογική και Δικαιοσύνη να έχει αυτή την άποψη.

Στην ερώτηση αν το Βερολίνο θα πρέπει να συνεχίσει τις παραδόσεις όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις, μια ισχνή πλειοψηφία 53% συμφώνησε, με την υποστήριξη να είναι μεγαλύτερη μεταξύ των Πρασίνων και κεντρώων παρατάξεων όπως η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Η νέα έρευνα φάνηκε να δείχνει αυξανόμενη απροθυμία μεταξύ των Γερμανών όσον αφορά την "ανοικοδόμηση" της Ουκρανίας μετά τη σύγκρουση με τη Ρωσία, με το 69% των ερωτηθέντων να θεωρεί το κόστος αυτό ως "οικονομικό βάρος" και όχι ως "ευκαιρία". Ένα ανάλογο ποσοστό αμφισβήτησε επίσης τον αντίκτυπο των δυτικών κυρώσεων στη Μόσχα, με το 59% να θεωρεί τα μέτρα ως "αναποτελεσματικά". Μόλις το 22% συμφώνησε πως οι κυρώσεις είχαν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, ενώ το 19% απάντησε "δε γνωρίζω".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail