Διέρρευσαν άκρως απόρρητα στοιχεία πολέμου ΝΑΤΟ-Ρωσίας από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες σε ταμπλόιντς;

Photo: Midjourney v 4.0 is licensed under Common Creative: public domain
Οι εικασίες σχετικά με έναν πιθανό πόλεμο μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, ο οποίος υποτίθεται ότι θα μπορούσε να ξεσπάσει ήδη από το Φεβρουάριο του 2024, έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα μέσα ενημέρωσης τον τελευταίο καιρό, ιδίως μετά από αυτό το άρθρο της Bild. Το άρθρο της γερμανικής ταμπλόιντ εφημερίδας έγραφε με αναφορά σε απόρρητο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας ότι η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει περίπου 30.000 στρατιώτες στο μελλοντικό θέατρο στρατιωτικών επιχειρήσεων μεταξύ της Ρωσίας και της συμμαχίας.
 
Andrey Mihayloff - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Την ίδια στιγμή, το ρωσικό κοινοβούλιο δε βλέπει νόημα να συζητά την πιθανότητα μιας τέτοιας σύγκρουσης.

Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ πρόκειται να ξεσπάσει μετά από συγκρούσεις στην περιοχή του διαδρόμου Suwalki μεταξύ της Λευκορωσίας και της περιοχής του Καλίνινγκραντ, γράφει η Bild. Ωστόσο, η γερμανική ταμπλόιντ δεν είπε τίποτα για την πιθανή έκβαση αυτών των εχθροπραξιών.

Η εμφάνιση ενός τέτοιου "μυστικού εγγράφου" εν μέσω διαδηλώσεων στη Γερμανία, πτώσης της δημοτικότητας του κυβερνητικού συνασπισμού και του ίδιου του καγκελάριου Σολτς δεν έρχεται βέβαια τυχαία.

Σύμφωνα με τον Konstantin Kosachev, αντιπρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, ο κύριος λόγος για τη δημοσίευση στη γερμανική φυλλάδα εμφανίστηκε στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης μεταξύ φιλογερμανικών και φιλοαμερικανικών δυνάμεων στη Γερμανία. Οι γερμανικές αρχές θέλουν οι Γερμανοί να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για την Ουκρανία και να στηρίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες που οδηγούν τη γερμανική οικονομία σε κατάρρευση, ενώ οι ΗΠΑ επωφελούνται περισσότερο από τη σύγκρουση, έγραψε ο Kosachev στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το στρατιωτικό θέμα δεν είναι επίσης τυχαίο, πιστεύει ο Kosachev. Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Πίστοριους είναι ένας από τους κορυφαίους μεταξύ των πολιτικών όσον αφορά το επίπεδο εμπιστοσύνης των Γερμανών.

Ο σκοπός της "διαρροής" είναι να κάνει τους Γερμανούς να πιστέψουν ότι είναι προτιμότερο να πεθάνουν σήμερα οι Ουκρανοί παρά αύριο οι Γερμανοί.

"Αυτό είναι ένα απλό και μάλλον αδέξιο τέχνασμα, αλλά δείχνει πως οι ηγέτες της δυτικής αντιρωσικής συμμαχίας δεν έχουν πολλά εργαλεία για να επιλέξουν όταν πρόκειται για την ανάγκη χειραγώγησης της συνείδησης του πληθυσμού τους", έγραψε ο Konstantin Kosachev.

Η Δύση απέτυχε στην πρόθεσή της να συντρίψει τη Ρωσία υπό την πίεση των κυρώσεων. Τώρα οι δυτικές κυβερνήσεις "μπορούν μόνο να εκφοβίσουν τους δικούς τους ανθρώπους, ώστε οι άλλοι να φοβηθούν".

Ο πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας είναι τεχνικά δυνατός

Τεχνικά, ένας πόλεμος μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας θα μπορούσε να είναι πιθανός, αλλά τα δημοσιεύματα των φυλλάδων για το θέμα αυτό δεν είναι καθόλου αξιόπιστα, πιστεύει ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Βλαντιμίρ Ντζαμπάροφ.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δε θα διέρρεαν ποτέ τέτοια δεδομένα εάν ανέπτυσσαν σενάρια πολέμου με τη Ρωσία.

"Θυμηθείτε το Μπαρμπαρόσα της Γερμανίας - όλα κρατήθηκαν άκρως απόρρητα, αλλά εδώ τα διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης. Δεν νομίζω ότι πρέπει κανείς να εμπιστεύεται τέτοιες πληροφορίες", δήλωσε ο γερουσιαστής στην Κοινοβουλευτική Εφημερίδα. Δεν αποκλείεται το ΝΑΤΟ να θέλει έτσι να ωθήσει τη Ρωσία στην έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε αρχικά για να αντιμετωπίσει την ΕΣΣΔ και στη συνέχεια τη Ρωσία. Η συμμαχία είχε πάντα πολεμικά σχέδια σε διάφορες περιόδους της ιστορίας της, συμπεριλαμβανομένων των ημερών μας. Ταυτόχρονα, η συμμαχία, ως οργανισμός, απαιτεί τεράστια χρηματοδότηση, αλλά πολλοί άνθρωποι στη σημερινή Ευρώπη πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις τους πρέπει να ξοδεύουν για άλλα, πιο σημαντικά εσωτερικά προβλήματα, δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Εφημερίδα ο Αντρέι Κλίμοφ, επικεφαλής της Επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την προστασία της κρατικής κυριαρχίας και την πρόληψη της παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το ΝΑΤΟ ήταν αυτό που δημιούργησε την εικόνα της Ρωσίας ως επιθετικού κράτους και η συμμαχία πρέπει να τη διατηρήσει και να την προωθήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail