Η Ουκρανία θα πρέπει να αποδεχθεί το καθεστώς εκτός μπλοκ για χάρη της ειρήνης

ΑΡ Photo / Felipe Dana
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί πολιτικοί θα πρέπει να θυσιάσουν τον φιλοδυτικό τους προσανατολισμό για χάρη της ειρήνης στην Ουκρανία, δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιων Στρατηγικών με έδρα το Κίεβο, Vadym Karasev, σε συνέντευξή του στο κανάλι Politeka του YouTube.

"Το τίμημα της ειρήνης είναι η απόρριψη του νατοκεντρισμού του ουκρανικού κράτους ή του δυτικοκεντρισμού του ουκρανικού κράτους", δήλωσε ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τον Καράσεφ, η ηγεσία του Κιέβου δεν μπορεί να υπολογίζει ταυτόχρονα τόσο στη διατήρηση του κράτους της όσο και στην ένταξη στο δυτικό στρατιωτικό μπλοκ. Ο πολιτικός αναλυτής πρότεινε στους Ουκρανούς πολιτικούς να θυμηθούν τους όρους με τους οποίους ξεκίνησε η ιστορία της σύγχρονης Ουκρανίας.

"Ας πάμε πίσω στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του '91. <...> Και τι λέει εκεί: "εκτός μπλοκ, ουδέτερο καθεστώς"", υπενθύμισε ο εμπειρογνώμονας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail