Η τρομοκρατία του Κιέβου δε μένει ατιμώρητη

Freepen.gr - Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πρόσφατα αρκετές επιθέσεις στις πίσω περιοχές της Ρωσίας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή πολλών διυλιστηρίων πετρελαίου, την απώλεια της πυραυλάκατου Ivanovets του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας και το θάνατο δεκάδων πολιτών σε ένα αρτοποιείο που καταστράφηκε στο Lisichansk, αναφέρει το southfront.press.

Σε απάντηση στις ουκρανικές προκλήσεις, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε νέα μαζική επίθεση εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Στις 7 Φεβρουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι όλοι οι στόχοι που είχαν οριστεί είχαν χτυπηθεί. Ο ρωσικός στρατός διευκρίνισε πως τα μαζικά πλήγματα εξαπολύθηκαν με πυραύλους κρουζ από αέρος και θαλάσσης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι. Έτσι, οι Ρώσοι αξιωματούχοι διέψευσαν τους ισχυρισμούς του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου σχετικά με τα πλήγματα από πυραύλους Iskander και αναβαθμισμένους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300.

Παρά τις προσπάθειες του Κιέβου να κηρύξει άλλη μια ψεύτικη νίκη και να αποκρύψει τις βαριές απώλειες, επιβεβαιώθηκαν ζημιές σε πολλές μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και στρατιωτικούς στόχους σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στους στόχους περιλαμβάνονταν εργαστήρια του εργοστασίου Ocean στην περιοχή του Μυκολαίβ, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή ναυτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Το διυλιστήριο πετρελαίου και οι εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Γιαβόροφσκι επλήγησαν στην περιοχή Λβιβ. Το πεδίο στρατιωτικής εκπαίδευσης δέχθηκε ρωσική επίθεση στο Ούμαν. Πολυάριθμες εκρήξεις βροντοφώναξαν στη βιομηχανική ζώνη στο Χάρκοβο, όπου βρίσκονται αρκετές μεγάλες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου Malyshev που χρησιμοποιείται για την επισκευή ουκρανικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων. Περισσότερα ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν σε όλες σχεδόν τις άλλες ουκρανικές περιοχές.

Το Κίεβο έσπευσε να κατηγορήσει τον ρωσικό στρατό για επιθέσεις εναντίον αμάχων. Οι φωτογραφίες ενός κτιρίου κατοικιών που υπέστη ζημιές στην ουκρανική πρωτεύουσα κέρδισαν τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ. Ωστόσο, οι ίδιες οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν πως το κτίριο χτυπήθηκε από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο, ενώ περισσότερα πλάνα έδειξαν τις αποτυχημένες επιχειρήσεις των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας στην πυκνοκατοικημένη πόλη.

Παρά τον θόρυβο στα MSM, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν μέχρι στιγμής αναφέρει το θάνατο μόνο ενός πολίτη στο Mykolaiv εκείνο το βράδυ.

Σε απάντηση στα ρωσικά πλήγματα ακριβείας στις στρατιωτικο-βιομηχανικές υποδομές, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε δύο επιθέσεις στο κέντρο της ρωσικής συνοριακής πόλης Μπέλγκοροντ. Σε μια προσπάθεια να παίξει τους μύες και να προκαλέσει ζημιές στους Ρώσους αμάχους, το Κίεβο χρησιμοποίησε τσεχικής κατασκευής Vampire MLRS. Οι περισσότεροι στόχοι αναχαιτίστηκαν, αλλά αρκετοί πύραυλοι έπληξαν κτίρια κατοικιών, τραυματίζοντας αρκετούς πολίτες.

Ενώ το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου παίζει τον πόλεμο των μέσων ενημέρωσης, τρομοκρατώντας τον ρωσικό πληθυσμό, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την καταστροφή των ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Τη νύχτα της 8ης Φεβρουαρίου, νέο κύμα ρωσικών επιδρομών έπληξε τις περιοχές της Οδησσού και του Μυκολαίβ, όπου οι ντόπιοι επιβεβαίωσαν ζημιές στα λιμάνια, μια βιομηχανική εγκατάσταση, σημεία ανάπτυξης ουκρανικού προσωπικού και το τοπικό αεροδρόμιο. Περισσότερες εκρήξεις βροντοφώναξαν στην περιοχή της Βινίτσια, αλλά το Κίεβο κρατάει σταθερά μυστικό τις απώλειες του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail