Πάνω από είκοσι βορειοκορεατικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις σε ουκρανικούς στόχους

Freepen.gr - Ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας Andriy Kostin ανέφερε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε τουλάχιστον 24 βαλλιστικούς πυραύλους που προμήθευσε η Βόρεια Κορέα σε πρόσφατα πλήγματα στη χώρα μεταξύ 30 Δεκεμβρίου και 7 Φεβρουαρίου. Οι περιοχές που αποτέλεσαν στόχο ήταν η Ζαπορίζια, το Κίεβο, το Χάρκοβο και πολλαπλοί στόχοι στις περιοχές Κιροβοχράντ, Πολτάβα, Ντονέτσκ και Ντνιπροπετρόφσκ. Ουκρανικές αναφορές υποδεικνύουν ότι οι πολεμικές τους κεφαλές ζύγιζαν έως και 1000 κιλά, περίπου διπλάσιο βάρος από εκείνες που αναπτύσσουν τα ρωσικά βαλλιστικά πυραυλικά συστήματα Iskander-M.

Αναφορές του Λευκού Οίκου στις 4 Ιανουαρίου αποκάλυψαν πως βορειοκορεατικοί πύραυλοι με βεληνεκές 900 χιλιομέτρων αναπτύχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, γεγονός που έδειξε ότι η κατηγορία που αναπτύχθηκε ήταν η KN-23B. Από τα μέσα του 2022 εικάζεται πως η Ρωσία θα μπορούσε να επιδιώξει να αποκτήσει αυτό το κορεατικό asset για τις δικές της δυνάμεις, με τις προδιαγραφές του να είναι οι πιο εντυπωσιακές από οποιαδήποτε κατηγορία τακτικών βαλλιστικών πυραύλων που αναπτύσσονται οπουδήποτε στο ΝΑΤΟ ή στη Ρωσία. Ο KN-23B έχει εκτιμώμενο βεληνεκές άνω των 900 χιλιομέτρων, ενώ οι αναφορές για το μέγεθος της πολεμικής κεφαλής του κυμαίνονται από 1000 έως 2500 κιλά.

Η απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και διαφόρων μέσων πυροβολικού από τη Βόρεια Κορέα, η οποία διαθέτει από τις μεγαλύτερες παραγωγικές δυνατότητες στον κόσμο, παρέχει στη Ρωσία ένα βασικό μέσο για την επέκταση της ικανότητάς της να εξαπολύει πλήγματα κατά ουκρανικών στόχων. Αυτό συμπληρώνει τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει στην επέκταση της δικής της παραγωγής βαλλιστικών πυραύλων εδάφους και αέρος.

Ο εξοπλισμός της Ρωσίας παρείχε στην Πιονγκγιάνγκ ένα μέσο τόσο για την απόκτηση σημαντικών εσόδων από τις εξαγωγές όπλων όσο και για την υπονόμευση των συμφερόντων των αντιπάλων της στο δυτικό κόσμο, με τον οποίο βρίσκεται σε κατάσταση σύγκρουσης εδώ και δεκαετίες.

* Πληροφορίες militarywatchmagazine.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail