Η Ουκρανία χρειάζεται "πυρηνικούς πυραύλους" - βουλευτής

Telegram / oleksiihoncharenko
Freepen.gr - Εάν η Ουκρανία δε γίνει πλήρης μέλος του ΝΑΤΟ, δε θα έχει άλλη επιλογή από το να αναπτύξει ή να αποκτήσει με κάποιο τρόπο ένα οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων, σύμφωνα με τον βουλευτή Aleksey Goncharenko.

Ο Ουκρανός νομοθέτης πίεσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν για το θέμα αυτό στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια το Σάββατο, ρωτώντας ποιες άλλες επιλογές έχει η Ουκρανία έναντι της Ρωσίας εκτός από το να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, να συμμαχήσει με μια πυρηνική δύναμη ή να " αποκαταστήσουμε το πυρηνικό μας δυναμικό". Ο Μπλίνκεν, ωστόσο, απέφυγε την ερώτηση.

"Για άλλη μια φορά θα το πω ευθέως και ανοιχτά: Υποστηρίζω την επιστροφή των πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία. Και πιστεύω πως αυτή είναι η μόνη μας επιλογή για επιβίωση", έγραψε ο Γκοντσάρενκο σε ανάρτηση στο Telegram το βράδυ της Κυριακής, σημειώνοντας ότι ο Μπλίνκεν δεν απάντησε στην ερώτησή του.

Συνέχισε λέγοντας πως "αν το ΝΑΤΟ δε θέλει να μας δεχτεί", τότε "πρέπει να κατασκευαστούν πυρηνικοί πύραυλοι", προσθέτοντας ότι το Κίεβο θα υπομείνει ευχαρίστως οποιεσδήποτε πιθανές κυρώσεις για την παραβίαση της συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

"Δε χρειαζόμαστε χίλιους. Χρειαζόμαστε 20 [πυρηνικούς πυραύλους]", είπε, χωρίς να διευκρινίσει πώς αναμένει να αποκτήσει τις πυρηνικές ρουκέτες.

Η Ουκρανία δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα να παράγει μόνη της πυρηνικά όπλα, παραδέχθηκε πέρυσι ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της χώρας, Αλεξέι Ντανίλοφ - ενώ άφησε να εννοηθεί ότι το Κίεβο μπορεί τελικά να φιλοξενήσει ένα δυτικής κατασκευής οπλοστάσιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail