Η Γερμανία καταστρέφει την αυτοκινητοβιομηχανία της - Πούτιν

pixabay / Didgeman
Freepen.gr - Η αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας βρίσκεται σε παρακμή και η χώρα χρειάζεται βοήθεια για τη διάσωσή της, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο All-Russia Exhibition Center στη Μόσχα την Πέμπτη.

"Καταστρέφουν τώρα την αυτοκινητοβιομηχανία τους. Πρέπει να βοηθηθούν με κάποιον τρόπο", δήλωσε ο Πούτιν απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με τη συμβολή της Ρωσίας στην ανάδυση της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία.

Όταν ρωτήθηκε αν η σημερινή παρακμή σχετίζεται με το γεγονός ότι οι Ρώσοι καταναλωτές επιλέγουν όλο και περισσότερο τα κινεζικά αντί των γερμανικών αυτοκινήτων, ο Πούτιν δήλωσε "όχι μόνο αυτό", χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Η γερμανική βιομηχανία -και ειδικότερα ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας- μαστίζεται από αυξανόμενα προβλήματα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η ανταγωνιστικότητα των Γερμανών κατασκευαστών έχει πληγεί από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας, αφού η χώρα έχασε τις φθηνές προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η Hildegard Muller, πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Βιομηχανίας Αυτοκινήτου (VDA), προειδοποίησε πέρυσι ότι η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους συμβάλλει σε "δραματική απώλεια της διεθνούς ανταγωνιστικότητας", καθώς πολλές εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους αλλού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail