Η διάσκεψη του Μονάχου δείχνει την εξάτμιση της δυτικής αισιοδοξίας για την Ουκρανία - Μόσχα

Mikhail Tereshchenko/TASS
Freepen.gr - Η ζοφερή ατμόσφαιρα της ετήσιας Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια έδειξε ότι η αισιοδοξία της Δύσης, που κάποτε είχε ξεχειλίσει στο θέμα της Ουκρανίας, έχει σχεδόν εξανεμιστεί, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε σχόλιό της για την ουκρανική κρίση.

"Στις 16-18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 60ή Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, η οποία περιορίστηκε στη συζήτηση της κατάστασης στην Ουκρανία με επίκεντρο τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προληφθεί η πλήρης κατάρρευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Διαπιστώσαμε την αποκαρδιωτική ατμόσφαιρα που διαπέρασε τη συνάντηση. Δεν υπάρχει ίχνος της προηγούμενης αισιοδοξίας μεταξύ των δυτικών [cheerleaders για την Ουκρανία]", σημείωσε ο διπλωμάτης.

"Αν μόλις πριν από ένα χρόνο ξεχείλιζαν από αυτοπεποίθηση για την επικείμενη νίκη των μαριονετών τους στο Κίεβο, αυτή τη φορά μόλις και μετά βίας μπορούσαν να κρύψουν τον σκεπτικισμό και την απαισιοδοξία τους. Προφανώς, η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να κατανοούν την αδυναμία να νικήσουν τη Ρωσία", δήλωσε η Ζαχάροβα.

Παράλληλα, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της τις απειλές του Ουκρανού προέδρου Βλαντίμιρ Ζελένσκι να επανεξετάσει την αποκήρυξη της χώρας από τα πυρηνικά όπλα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail