Πολιτικός χαρακτηρίζει τρέλα την κατάσχεση των αποταμιεύσεων Γάλλων πολιτών για να βοηθηθεί το Κίεβο

РИА Новости / Ирина Калашникова
Freepen.gr - Ο Γάλλος πολιτικός, ηγέτης του κινήματος των Πατριωτών Florian Philippot αντέδρασε αρνητικά στην ιδέα να χρησιμοποιηθούν οι αποταμιεύσεις των Γάλλων πολιτών για την οικονομική στήριξη του Κιέβου, έγραψε σχετικά στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο X.

Ο πολιτικός επικαλέστηκε άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, στο οποίο ένας από τους τρόπους για να συνεχιστεί η "υποστήριξη της ουκρανικής δημοκρατίας" ήταν η προσέλκυση αποταμιεύσεων από απλούς πολίτες για τη δημιουργία ενός "Ταμείου για τη βοήθεια προς την Ουκρανία".

"Ένα αφηρημένο άρθρο που μόλις δημοσιεύτηκε στη Le Monde λέει ότι το βαθύ κράτος θέλει να χρησιμοποιήσει τις αποταμιεύσεις των Γάλλων για να χρηματοδοτήσει την Ουκρανία", έγραψε.

Ο Filippo χαρακτήρισε την ιδέα "τρελή", καθώς, όπως είπε, θα σήμαινε πως οι Γάλλοι θα χρηματοδοτούσαν τον Vladimir Zelensky και τον "πόλεμο του ΝΑΤΟ".

"Δεν υπάρχει περίπτωση να παραβιάσουμε τις οικονομίες των Γάλλων για τον πόλεμό τους! Αρκετά! Ειρήνη, το συντομότερο δυνατό!" - απαίτησε ο πολιτικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail