Ο άξονας της αντίστασης συνεχίζει να πιέζει τις ΗΠΑ

Freepen.gr - Το Ιράν και οι σύμμαχοί του στον λεγόμενο Άξονα της Αντίστασης συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για την αμέριστη υποστήριξή τους στον καταστροφικό πόλεμο του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 29.000 Παλαιστίνιους, γράφει το southfront.press.

Η Υεμένη παραμένει ένα από τα πιο καυτά σημεία της περιφερειακής αντιπαράθεσης με τους Χούτι (Ansar Allah) να βάζουν στο στόχαστρο πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ και άλλα που ανήκουν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις 18 Φεβρουαρίου, το φορτηγό πλοίο Rubymar με σημαία Μπελίζ επιτέθηκε από τους Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα. Η επίθεση προκάλεσε καταστροφικές ζημιές στο πλοίο.

Αργότερα, στις 19 Φεβρουαρίου, ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου με ελληνική σημαία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια μετά από πυραυλική επίθεση στον Κόλπο του Άντεν. Οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, προσδιορίζοντας το πλοίο ως το Sea Champion. Πρόσθεσαν πως ένα άλλο πλοίο με την ονομασία Navis Fortuna επλήγη επίσης άμεσα.

Την ίδια ημέρα, οι Χούτι κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης MQ-9 Reaper της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Και στις 20 Φεβρουαρίου, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούτι πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, ενώ η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την κατάρριψη άλλων δέκα μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ενός πυραύλου κρουζ με στόχο το USS Laboon. Οι Χούτι ισχυρίστηκαν ότι επιτέθηκαν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της νοτιότερης ισραηλινής πόλης Εϊλάτ και πολλών αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και την Αραβική Θάλασσα.

Οι επιθέσεις ανέδειξαν την αποτυχία της αμερικανοβρετανικής στρατιωτικής εκστρατείας κατά της Υεμένης. Δεκάδες πλήγματα έπληξαν περιοχές που ελέγχονται από τους Χούτι τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο, οι ικανότητες της ομάδας φαίνεται να παραμένουν ανέπαφες.

Στο Ιράκ και τη Συρία, ο Άξονας της Αντίστασης μείωσε στην πραγματικότητα τις επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την Ουάσινγκτον να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της στην περιοχή.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Reuters στις 17 Φεβρουαρίου, ο ταξίαρχος Esmail Qaani, επικεφαλής της επίλεκτης δύναμης Quds Force του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, επισκέφθηκε τη Βαγδάτη τον Ιανουάριο και έπεισε τις υποστηριζόμενες από το Ιράν ένοπλες ομάδες εκεί να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων.

Παρά την προσπάθεια του Άξονα της Αντίστασης να περιορίσει την αντιπαράθεση, το Ισραήλ κλιμάκωσε τα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ, σκοτώνοντας 11 αμάχους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, στο νότιο Λίβανο στις 14 Φεβρουαρίου, αφού ένας στρατιώτης του σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτα εναντίον βάσης κοντά στη βόρεια ισραηλινή πόλη Σαφάντ.

Το Ισραήλ ήταν επίσης πίσω από δύο επιθέσεις που είχαν ως στόχο έναν ιρανικό αγωγό φυσικού αερίου κοντά στην πόλη Borujen στη νοτιοδυτική επαρχία Chaharmahal και Bakhtiari στις 14 Φεβρουαρίου και ένα χημικό εργοστάσιο κοντά στην πρωτεύουσα Τεχεράνη στις 15 Φεβρουαρίου.

Τώρα, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, το Ισραήλ ετοιμάζει επίθεση στη νότια περιοχή της Ράφα στη Γάζα, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Αίγυπτο. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι βρίσκουν καταφύγιο εκεί.

Η επίθεση στη Ράφα θα μπορούσε να αναγκάσει τον Άξονα της Αντίστασης να κλιμακώσει εκ νέου την επίθεση εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Αυτό θα έφερνε την περιοχή πιο κοντά σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail