Η Ρωσία πρέπει να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας - πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας

facebook.com/GiuseppeConte64
Freepen.gr - Μια ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν το Κίεβο και οι ξένοι υποστηρικτές του σεβαστούν τα συμφέροντα των πολιτών που βρίσκονται υπό τη διακυβέρνησή του και εάν προσφερθούν στη Μόσχα εγγυήσεις ασφαλείας, υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ο πολιτικός, ο οποίος ηγείται του αντιπολιτευόμενου αριστερού Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), τάσσεται υπέρ της διπλωματίας για τον τερματισμό των μαχών στην Ουκρανία και αντιτίθεται στον εξοπλισμό της χώρας αυτής, από τότε που οι επί μακρόν υποβόσκουσες εντάσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας μετατράπηκαν σε πλήρη σύγκρουση στις αρχές του 2022.

Μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο Κόντε ανέφερε αυτή τη θέση συζητώντας γιατί το κόμμα του δε συμμετέχει στην ομάδα των Ευρωπαίων Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι συνομιλίες για την πιθανή ένταξη του M5S έχουν ανασταλεί ενόψει των γενικών εκλογών της ΕΕ τον Ιούνιο, σημείωσε.

"Θα πρέπει να στοχεύσουμε να εγγυηθούμε την κυριαρχία και την ακεραιότητα της [Ουκρανίας] προστατεύοντας τα συμφέροντα των ρωσόφιλων πληθυσμών της και προσφέροντας στη Ρωσία μια διαρκή προοπτική ειρήνης και ασφάλειας", δήλωσε ο Κόντε.

Ενώ το M5S υποστηρίζει την προσπάθεια του Κιέβου να ενταχθεί τελικά στην ΕΕ, η διαδικασία ένταξης θα πρέπει να ανασταλεί υπέρ της ειρηνευτικής διαδικασίας, πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail