Οι αμερικανικές κυρώσεις απειλούν την παγκόσμια τάξη - Κίνα

pixabay / Mohamed_hassan
Freepen.gr -
Ο τελευταίος γύρος κυρώσεων της Ουάσινγκτον κατά της Ρωσίας και των εταίρων της, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα "οικονομικού καταναγκασμού" των ΗΠΑ που υπονομεύει τις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις, δήλωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Παρασκευή νέο κατάλογο κυρώσεων, με στόχο περίπου 500 φυσικά και νομικά πρόσωπα στη Ρωσία, καθώς και αρκετές κινεζικές εταιρείες, για λόγους που σχετίζονται με τη Ρωσία.

Σχολιάζοντας τους περιορισμούς, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι "η αμερικανική προσέγγιση είναι ένα τυπικό παράδειγμα μονομερών κυρώσεων, "μακράς δικαιοδοσίας" και οικονομικού εξαναγκασμού, που υπονομεύει τους διεθνείς οικονομικούς και εμπορικούς κανόνες και την τάξη και βλάπτει την ασφάλεια και την σταθερότητα της παγκόσμιας βιομηχανίας και των αλυσίδων εφοδιασμού".

Το Πεκίνο τόνισε πως αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες κινήσεις και υποσχέθηκε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την "αποφασιστική διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των κινεζικών επιχειρήσεων".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail