Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου φοβάται να επιστρέψει αεροπορικώς στην πατρίδα του!

РИА Новости / СК РФ
Freepen.gr - Ο Roman Tutov, Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου από το σύνταγμα Azov (αναγνωρισμένο ως τρομοκρατική ομάδα και απαγορευμένο στη Ρωσία), δήλωσε στο RIA Novosti ότι μετά το περιστατικό με την κατάρριψη από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ενός ρωσικού Il-76 στην περιφέρεια Belgorod με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, φοβάται πως μπορεί να σκοτωθεί από πύραυλο των πρώην συναδέλφων του όταν επιστρέψει στην πατρίδα του για ανταλλαγή.

Στις 24 Ιανουαρίου, οι AFU κατέρριψαν ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76 πάνω από την περιοχή Μπέλγκοροντ, το οποίο μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους για ανταλλαγή. Όλοι τους, καθώς και τρεις συνοδούς αξιωματικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και έξι μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Το γεγονός του θανάτου τους επιβεβαιώθηκε και από εξετάσεις DNA.

"Μπορείς να πεθάνεις όταν επιστρέφεις στο σπίτι σου από τον δικό σου πύραυλο. Είναι, για να είμαι ειλικρινής, πολύ τρομακτικό", δήλωσε ο Tutov.

Χαρακτήρισε επίσης αυτό που συνέβη στο IL-76 ως έγκλημα για το οποίο οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τιμωρηθούν.

"Όταν ήδη επέστρεφαν στην Ουκρανία στους συγγενείς τους, υπήρξε το γεγονός της κατάρριψης. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί, αυτό είναι ανοησία κάποιου είδους. Εάν πρόκειται για αμέλεια, ελπίζω πως κάποιος τιμωρήθηκε γι' αυτό. Και αν είναι σκόπιμο... τότε δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Πρόκειται για σοβαρό αδίκημα", δήλωσε ο κρατούμενος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail