Οι περισσότερες ιαπωνικές εταιρείες παρέμειναν στη Ρωσία - έρευνα

FILE PHOTO: A used car imported from Japan is unloaded from a ship at the commercial port of Vladivostok, Russia.   Sputnik / Vitaliy Ankov
Περίπου το 35% των ιαπωνικών εταιρειών που λειτουργούν στη Ρωσία συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται "ως συνήθως", παρά τη δέσμευση του Τόκιο να συμμορφωθεί με τις δυτικές κυρώσεις, αποκάλυψε την Τετάρτη έρευνα του Ιαπωνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (JETRO).

Η JETRO πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε 156 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας, τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, στις αρχές Φεβρουαρίου. Το ποσοστό των εταιρειών που έκαναν "business as usual" είχε αυξηθεί κατά 4% στο 34,9%, ανέφερε ο οργανισμός, χωρίς να κατονομάσει τις εταιρείες.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των εταιρειών που έχουν αναστείλει πλήρως ή μερικώς τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία έχει μειωθεί κατά 5,9% από την προηγούμενη έρευνα του JETRO που διενεργήθηκε το Μάιο του 2023.

"Οι εταιρείες που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία δήλωσαν ότι αποφάσισαν να παραμείνουν λόγω των ευνοϊκών συνθηκών της αγοράς, των προσδοκιών για τη μελλοντική επανέναρξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μεταξύ Ιαπωνίας και Ρωσίας και των προσδοκιών για τις δυνατότητες ανάπτυξης της ρωσικής αγοράς", σημείωσε η JETRO.

* Πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail