Γάλλος στρατηγός: Η Ρωσία δε θα επιτεθεί στην Ευρώπη

RIA Novosti / Alexey Mayshev
Freepen.gr - Η Ρωσία διεξάγει ειδική επιχείρηση αποκλειστικά για να προστατεύσει τα δικά της ιστορικά εδάφη και δεν θα επιτεθεί στην Ευρώπη, δήλωσε ο απόστρατος Στρατηγός των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων κι αντιπρόεδρος του ερευνητικού κέντρου GEOPRAGMA Ζαν Μπερνάρ Πινατέλ σε συνέντευξή του στο Sud Radio.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, οι δηλώσεις για την υποτιθέμενη επικείμενη εισβολή της Ρωσίας σε ευρωπαϊκές χώρες είναι απλώς παραπληροφόρηση από τη Δύση.

«Όταν μας λένε πως οι Ρώσοι θέλουν να προχωρήσουν παραπέρα και να κατακτήσουν τη Δυτική Ευρώπη, αυτό είναι ανοησία», είπε ο αξιωματικός.

Ο εμπειρογνώμονας υπενθύμισε ότι η Ρωσία διεξάγει ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία προκειμένου να προστατεύσει τον ρωσόφωνο πληθυσμό του Ντονμπάς από την επιθετικότητα του Κιέβου. Η Ρωσία μάχεται για την ασφάλεια των προγονικών της εδαφών και βοηθά τους ανθρώπους που υφίστανται καθημερινούς βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το 2014, πρόσθεσε.

«Ως εκ τούτου, οι Ρώσοι, από τη σκοπιά τους, διεξάγουν αμυντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις», σημείωσε ο Πινατέλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail