Γινόμαστε μάρτυρες ενός τσουνάμι οικονομικής δυστυχίας σε όλη την Αμερική

Πολλοί από την ελίτ δε νοιάζονται πραγματικά που δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί στο κάτω μέρος της οικονομικής τροφικής αλυσίδας υποφέρουν βαθιά αυτήν την στιγμή. Αναφέρεται ότι περίπου το 93 τοις εκατό του συνόλου του χρηματιστηριακού πλούτου που κατέχουν τα νοικοκυριά των ΗΠΑ ελέγχεται από το κορυφαίο 10 τοις εκατό και η χρηματιστηριακή αγορά έχει αξιοσημείωτα καλή απόδοση τους τελευταίους μήνες. Εφόσον τα χαρτοφυλάκια μετοχών τους φαίνονται καλά, δε θα υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τον οικονομικό πόνο που βιώνουν οι μάζες. Αλλά θα πρέπει να νοιάζονται, γιατί αυτό που βλέπουμε θα μας επηρεάσει βαθιά όλους.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το 2023 ήταν πραγματικά δύσκολο για μεγάλο μέρος της χώρας και πολλές από τις οικονομικές τάσεις από το περασμένο έτος συνεχίζουν να εντείνονται.

Για παράδειγμα, απλώς δείτε τι συμβαίνει στις τράπεζες τροφίμων σε όλη τη χώρα. Σε μια τοποθεσία στη νότια Καλιφόρνια, η ζήτηση έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 60 τοις εκατό από πριν από την πανδημία:

Η μη κερδοσκοπική Second Harvest Food Bank of Orange County, η οποία παρέχει τρόφιμα για 400.000 άτομα το μήνα στην κομητεία Orange, έχει δει σχεδόν 60% αύξηση στη ζήτηση από πριν από την πανδημία.

«Αν πρόκειται πραγματικά να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βγουν από τη φτώχεια, χρειάζονται φρέσκο ​​φαγητό», δήλωσε η Claudia Keller, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Second Harvest Food Bank of Orange County.

Σε μια τράπεζα τροφίμων στο Big Apple, η ζήτηση στην πραγματικότητα έχει διπλασιαστεί από πριν από την πανδημία και τώρα αναγκάζονται να απομακρύνουν τους ανθρώπους λόγω έλλειψης τροφίμων:


Τα ράφια σε μια αποθήκη τροφίμων στο Μπρονξ ήταν άδεια τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι πεινασμένοι Νεοϋορκέζοι αντιμετωπίζουν αυξημένη επισιτιστική ανασφάλεια στις αρχές της Πρωτοχρονιάς.

Η Αλβανοαμερικανική Ένωση Ανοιχτών Χεριών (AAOHA), που βρίσκεται στο Pelham Parkway, σίτιζε περίπου 800 εβδομαδιαίως πριν από την πανδημία, αλλά έκτοτε διπλασιάστηκε σε 1.600.

Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, η αποθήκη αναγκάστηκε να απομακρύνει τον κόσμο.

Αυτό είναι κάτι που πρόκειται να γίνει ολοένα και πιο κοινό.

Από ακτή σε ακτή, οι δωρεές μειώνονται και το κόστος των τροφίμων αυξάνεται, και έτσι τους επόμενους μήνες οι πιο απελπισμένοι Αμερικανοί που έχουν παραταχθεί για ώρες σε τράπεζες τροφίμων σε όλη τη χώρα θα ενημερώνονται ότι «δεν υπάρχει φαγητό σήμερα»:

Ο πρόεδρος της αποθήκης τροφίμων Alexander Nilaj είπε στην The Post την Τρίτη πως έπρεπε να τους απομακρύνει.

«Είναι πολύ αποκαρδιωτικό. Ο κόσμος κάνει ουρά στις έξι ή επτά το πρωί», είπε ο 52χρονος σε τηλεφωνική συνέντευξη. «Τους λέμε: «Μην περιμένετε, δεν έχουμε φαγητό σήμερα».

Παρά τις χαρούμενες συζητήσεις που λαμβάνουμε συνεχώς από την κυβέρνηση Μπάιντεν και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, η αλήθεια είναι ότι η φτώχεια εκρήγνυται και η έλλειψη στέγης στις ΗΠΑ αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ:

Η έλλειψη στέγης αυξάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και αυξάνεται με ρυθμό που δεν είχαμε ξαναδεί, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Η Ετήσια Έκθεση Αξιολόγησης Αστέγων για το 2023 δείχνει πως περισσότεροι από 653.000 άνθρωποι αντιμετώπιζαν έλλειψη στέγης στις ΗΠΑ — σημειώνοντας αύξηση 12% από το 2022. Η έκθεση χρησιμοποιεί συγκεντρωμένα δεδομένα καταμέτρησης σημείου χρόνου — μια μέθοδο που επιχειρεί να μετρήσει κάθε άτομο που ζει άστεγο κάθε μέρα — από όλο το έθνος για να παρακολουθείτε τις άμπωτες και τις ροές της κρίσης των αστέγων στη χώρα.

Δυστυχώς, τα οικονομικά μας προβλήματα φαίνεται να επιταχύνονται.

Σύμφωνα με τους αριθμούς της ίδιας της κυβέρνησης, οι ΗΠΑ έχασαν 1,531 εκατομμύρια θέσεις πλήρους απασχόλησης μόνο τον Δεκέμβριο.

Και οι απολύσεις συνεχίζουν να ανακοινώνονται με έξαλλο ρυθμό εδώ τον Ιανουάριο.

Νωρίτερα σήμερα, έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα ότι η Pixar αποφάσισε να προβεί σε μαζικές απολύσεις:

Η Pixar Animation Studios της Walt Disney πρόκειται να περικόψουν θέσεις εργασίας καθώς το στούντιο έχει ολοκληρώσει την παραγωγή σε ορισμένες εκπομπές και τώρα έχει περισσότερο προσωπικό από αυτό που χρειάζεται, δήλωσε στο Reuters μια πηγή που γνωρίζει την κατάσταση την Πέμπτη.

Το TechCrunch ανέφερε νωρίτερα ότι η Pixar επρόκειτο να υποστεί απολύσεις έως και 20% φέτος, με την ομάδα 1.300 ατόμων του στούντιο να μειωθεί σε λιγότερο από 1.000 τους επόμενους μήνες.

Το Twitch απολύει επίσης εργαζόμενους.

Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το ένα τρίτο των εργαζομένων τους θα αναζητούν σύντομα νέα απασχόληση:

Η πλατφόρμα ζωντανής ροής της Amazon, Twitch, ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το 35% του εργατικού δυναμικού της σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, έχουμε εργαστεί σκληρά τον τελευταίο χρόνο για να λειτουργήσουμε την επιχείρησή μας όσο το δυνατόν πιο βιώσιμα», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitch, Dan Clancy, σε μια ανάρτηση στο blog. «Δυστυχώς, έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε για να δικαιώσουμε την εταιρεία μας και λυπάμαι που πρέπει να μοιραστώ πως κάνουμε το οδυνηρό βήμα να μειώσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μας κατά λίγο περισσότερα από 500 άτομα σε όλο το Twitch».

Δυστυχώς, ακόμη και η Google απολύει εργαζομένους σε αυτό το στάδιο. Μας λένε ότι «εκατοντάδες υπάλληλοι» απολύονται:

Η Google έχει απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους σε ολόκληρη την εταιρεία καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος και να επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ο τιτάνας της τεχνολογίας επιβεβαίωσε το νέο κύμα μαζικών απολύσεων το βράδυ της Τετάρτης, το οποίο οι εργαζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν πάνω από 1.000 άτομα.

Καλωσορίσατε στο 2024.

Αυτή θα είναι μια τόσο τρελή χρονιά.

Και καθώς περισσότερες εταιρείες απολύουν εργαζομένους, μεγάλος αριθμός Αμερικανών δε θα είναι σε θέση να πληρώσει τους λογαριασμούς τους.

Στην πραγματικότητα, τα ποσοστά παραβατικότητας πιστωτικών καρτών σε όλα τα στάδια έχουν ήδη ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα:

Περισσότεροι Αμερικανοί λυγίζουν κάτω από το βάρος του αυξανόμενου χρέους πιστωτικών καρτών.

Όλα τα στάδια παραβατικότητας πιστωτικών καρτών (30, 60 και 90 ημέρες σε καθυστέρηση) εκτινάχθηκαν υψηλότερα κατά το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε την Πέμπτη η Federal Reserve Bank of Philadelphia.

Μην αφήσετε κανέναν να σας πει πως η οικονομία είναι σε καλή κατάσταση.

Η ελίτ μπορεί να τα καταφέρνει μια χαρά αυτή τη στιγμή, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας δυσκολεύεται πραγματικά.

Θυμάστε τα τεράστια δεινά που ζήσαμε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης;

Λοιπόν, αυτό που είναι μπροστά θα είναι ακόμα χειρότερο.

Ένα τεράστιο οικονομικό χάος έχει ήδη ξεκινήσει και το 2024 θα είναι ακόμα πιο οδυνηρό από το 2023.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail