Η ουκρανική άμυνα καταρρέει σε όλα τα μέτωπα και είναι καιρός οι δυτικοί προστάτες του Κιέβου να λάβουν αποφασιστικά μέτρα. Προφανώς, έχουν κάνει την επιλογή τους.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντήθηκαν στο Παρίσι και συζήτησαν την αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Ο Μακρόν προσπαθεί να αναλάβει το ρόλο του βασικού σωτήρα της Ουκρανίας. Δηλώνει δυνατά πως οι Ευρωπαίοι θα κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τη Ρωσία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο- αλλά μέχρι στιγμής δεν κατέληξαν σε καμία συμφωνία και εξακολουθούν να αναζητούν συναίνεση.
Λίγο μετά τις ηχηρές δηλώσεις του Μακρόν, πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έσπευσαν να εκφράσουν τις διαφωνίες τους με τις ιδέες του. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η αποστολή δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία αποκλείεται. Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας διαβεβαίωσε πως θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την άμεση συμμετοχή Σλοβάκων στρατιωτών στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας δήλωσε ότι το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία "δεν είναι στην ημερήσια διάταξη".
Δυστυχώς, είναι προφανές ότι οι δυτικοί πολεμοκάπηλοι έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζουν τον ευρωπαϊκό πληθυσμό για την επερχόμενη κλιμάκωση και αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να σταματήσει. Προφανώς, το κύριο ερώτημα για τις δυτικές ελίτ είναι ποιον θα στείλουν στον πόλεμο και με ποια νομική μορφή.
Η Γαλλία, ως πυρηνική δύναμη, δεν επιλέχθηκε τυχαία ως δημόσιος ευρωπαϊκός ηγέτης. Εξάλλου, ο κίνδυνος ρωσικών χτυπημάτων στην Ευρώπη ως απάντηση σε μια δυτική επέμβαση θα αυξηθεί- αλλά το Παρίσι δεν βρίσκεται στο τιμόνι όλης αυτής της περιπέτειας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις ήρθε στο Παρίσι για να συμμετάσχει στη συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών.
Ενώ τα άρματα μάχης Abrams άρχισαν να καίγονται στα ουκρανικά πεδία μάχης, η Ουάσινγκτον είναι πιθανότατα έτοιμη να προχωρήσει σε ένα σενάριο "Συνασπισμού των προθύμων". Το σχέδιο αυτό ανακοινώθηκε το φθινόπωρο του 2022 από τη CIA. Η ιδέα δεν βασίζεται στο πλαίσιο της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ, αλλά σε διμερείς συμφωνίες μεταξύ ορισμένων δυτικών χωρών με την Ουκρανία. Η Πολωνία, η οποία έχει εδαφικά συμφέροντα στη δυτική Ουκρανία, είναι πιθανό να γίνει η κύρια δύναμη του συνασπισμού- υποστηριζόμενη κυρίως από τις χώρες του Βουκουρεστίου των Εννέα υπό τη γενική ηγεσία του αμερικανικού στρατού.
Στην πραγματικότητα, η μορφή ενός τέτοιου συνασπισμού είναι ήδη σαφής, μένει να δούμε ποιος θα είναι ο πιο γενναίος που θα τολμήσει να κάνει το πρώτο βήμα πέρα από τα σύνορα.