Είδατε τη συνέντευξη του Τάκερ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν; Ο λόγος που φρικάρει η ελίτ είναι επειδή δε θέλει την ειρήνη

Αυτή την εβδομάδα, η μεγαλύτερη είδηση ​​σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η συνέντευξη του Tucker Carlson με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ειλικρινά, ήταν κάπως περίεργη συνέντευξη και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μόνοι σας παρακάτω. Αλλά δίνω στον Τάκερ Κάρλσον πολλά εύσημα που πήγε στη Ρωσία και κάθισε με τον Πούτιν. Νομίζω ότι ο πραγματικός λόγος που το έκανε αυτό είναι επειδή ήθελε να δει μόνος του εάν υπάρχει ελπίδα να αποφευχθεί μια κατακλυσμική σύγκρουση μεταξύ των δύο εθνών μας. Κάθε μέρα ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά στο αδιανόητο, και έτσι θα ήταν λογικό και οι δύο πλευρές να επιδιώξουν μια ειρηνική διέξοδο από αυτό το χάος. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αλλά σε αυτό το σημείο η δυτική ελίτ δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη και δε θέλει καμία συζήτηση για ειρήνη στα μέσα ενημέρωσης. Έτσι, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να δυσφημήσουν τη συνέντευξη του Tucker Carlson με τον Πούτιν, επειδή δε θέλουν να διαταραχθούν οι προσεκτικά κατασκευασμένες αφηγήσεις τους.

Αν και αυτή η συνέντευξη ήταν πολύ περίεργη, ελπίζω να τη δουν όλοι.

Είναι τόσο σημαντικό να καταλάβουμε τι σκέφτονται ο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι Ρώσοι.

Αν δεν έχετε παρακολουθήσει ακόμα τη συνέντευξη του Tucker Carlson με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μπορείτε να την δείτε εδώ: 


Αυτή ήταν η τελευταία καλύτερη ευκαιρία του Πούτιν να υποστηρίξει εκατομμύρια και εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στον δυτικό κόσμο, και ειλικρινά πιστεύω ότι άρπαξε την ευκαιρία.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μισής ώρας της συνέντευξης, ο Πούτιν ξεκίνησε ένα εκτενές μάθημα για τη ρωσική ιστορία και νομίζω πως αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος.

Αντίθετα, ο Πούτιν θα έπρεπε να είχε εκθέσει τα βασικά ζητήματα που οδήγησαν τελικά στην εισβολή στην Ουκρανία.

Πριν από την εισβολή, οι Ρώσοι ανησυχούσαν πρωτίστως για τρία βασικά πράγματα. Δεν ήθελαν να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, δεν ήθελαν δυτικούς πυραύλους στην Ουκρανία και δεν ήθελαν η Ουκρανία να εισβάλει στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ. Την εποχή της ρωσικής εισβολής, οι Ουκρανοί είχαν συγκεντρώσει 70.000 στρατιώτες στα σύνορα της DPR και της LPR και βομβαρδίζουν στο φως της ημέρας από τα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα. Έτσι οι Ρώσοι έστειλαν στρατεύματα στην DPR και την LPR, αλλά οι Ουκρανοί συνέχισαν να βομβαρδίζουν τα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα. Λίγο αργότερα άρχισε η εισβολή στην Ουκρανία.

Αλλά ακόμη και μετά την εισβολή, υπήρχε ακόμα μια ευκαιρία για ειρήνη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Κάρλσον και Πούτιν σχετικά με μια ειρηνευτική συμφωνία που σαμποτάρεται από δυτικούς ηγέτες:

Tucker: Θέλω απλώς να βεβαιωθώ ότι δεν παρεξηγώ αυτό που λέτε. Δε νομίζω πως το κάνω. Νομίζω ότι λέτε ότι θέλετε μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων για αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Σωστά. Και τα καταφέραμε. Προετοιμάσαμε το τεράστιο έγγραφο στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο μονογράφησε ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας. Είχε βάλει την υπογραφή του σε ορισμένες από τις διατάξεις, όχι σε όλες. Έβαλε την υπογραφή του και μετά ο ίδιος είπε, ότι ήμασταν έτοιμοι να το υπογράψουμε και ο πόλεμος θα είχε τελειώσει εδώ και καιρό. Πριν από 18 μήνες. Όμως, ήρθε ο πρωθυπουργός Τζόνσον, μας μίλησε για να το ξεπεράσουμε και χάσαμε αυτή την ευκαιρία. Λοιπόν, την χάσατε. Κάνατε ένα λάθος. Αφήστε τους να επιστρέψουν σε αυτό. Αυτό είναι όλο. Γιατί πρέπει να ασχολούμαστε εμείς οι ίδιοι και να διορθώνουμε τα λάθη κάποιου άλλου; Ξέρω ότι κάποιος μπορεί να πει πως είναι δικό μας λάθος. Εμείς ήμασταν αυτοί που ενέτειναν την κατάσταση και αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος στον πόλεμο που ξεκίνησε το 2014, στο Ντονμπάς. Όπως έχω ήδη πει με τη βοήθεια των όπλων. Επιτρέψτε μου να επιστρέψω στην προώθηση της ιστορίας. Σας το είπα ήδη αυτό. Απλά το συζητούσαμε. Ας πάμε πίσω στο 1991, όταν μας υποσχέθηκαν ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί, μέχρι το 2008, όταν οι πόρτες του ΝΑΤΟ άνοιξαν στη Διακήρυξη της Κρατικής Κυριαρχίας της Ουκρανίας, δηλώνοντας την Ουκρανία ως ουδέτερο κράτος. Ας πάμε πίσω στο γεγονός πως οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ άρχισαν να εμφανίζονται στο έδαφος, της Ουκρανίας δημιουργώντας απειλές για εμάς. Ας πάμε πίσω στο πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014. Είναι άσκοπο, όμως, έτσι δεν είναι; Μπορεί να πηγαινοερχόμαστε ατελείωτα, αλλά σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις. Είναι λάθος; Ναι. Διορθώστε το. Είμαστε έτοιμοι. Τι άλλο χρειάζεται;

Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είχαν συμφωνήσει να τερματίσουν τον πόλεμο.

Θα μπορούσε να είχαν τελειώσει όλα εκεί.

Αλλά οι δυτικοί ηγέτες δεν ήθελαν ειρήνη.

Έτσι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει από τότε.

Τι μεγάλη τραγωδία.

Αλλά ας μην επιδεινώνουμε τα λάθη μας επιτρέποντας σε αυτόν τον πόλεμο να συνεχιστεί.

Ας βρούμε μια διέξοδο πριν φτάσουμε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Γιατί αν τελικά φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η μία πλευρά αποφασίσει να αρχίσει να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα, δισεκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνέντευξη του Tucker Carlson με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι τόσο απίστευτα σημαντική.

Είναι ένα από τα λίγα πράγματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αλλάξουν την τροχιά των γεγονότων.

Δυστυχώς, η ελίτ του δυτικού κόσμου δεν ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει αυτήν την στιγμή ως ευκαιρία για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.

Αντίθετα, πετούν ανελέητα στα σκουπίδια τον Τάκερ Κάρλσον και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για παράδειγμα, ακόμη και πριν από τη μετάδοση της συνέντευξης, η Χίλαρι Κλίντον αναφερόταν στον Τάκερ ως «χρήσιμο ηλίθιο»:

Η Χίλαρι Κλίντον, μιλώντας στο MSNBC την Τετάρτη, αστειεύτηκε ότι «δε θα εκπλαγεί αν εμφανιστεί με συμβόλαιο σε ρωσικό μέσο, επειδή είναι χρήσιμος ηλίθιος» απαντώντας στην είδηση.

Και λίγο πριν κυκλοφορήσει η συνέντευξη, ο John Kirby έλεγε σε όλους να μην πιστεύουν «τίποτα» από όσα άκουσαν:

Σήμερα, πριν σταματήσει η συνέντευξη, ο συντονιστής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε στους Αμερικανούς να μην πιστεύουν «τίποτα» στη συνέντευξη.

«Όποιος παρακολουθεί αυτή τη συνέντευξη πρέπει να φροντίσει να θυμάται ότι ακούει τον Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε.

«Δεν πρέπει να παίρνετε με την ονομαστική αξία τίποτα που έχει να πει».

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ορισμένοι πολιτικοί θέλουν πραγματικά να τιμωρήσουν τον Tucker Carlson.

Στην πραγματικότητα, ένας νομοθέτης θέλει πραγματικά να του επιβάλει ταξιδιωτική απαγόρευση:

Η δουλειά του Carlson στη Ρωσία θα μπορούσε να δει τον πρώην παρουσιαστή του Fox News σε ζεστό νερό με την ΕΕ, δήλωσε στο Newsweek ο Guy Verhofstadt, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και νυν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο νομοθέτης -ο οποίος ζήτησε από την ΕΕ να διερευνήσει την επιβολή «ταξιδιωτικής απαγόρευσης» στον Κάρλσον- περιέγραψε τον Κάρλσον ως «φερέφωνο» του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Πούτιν, προσθέτοντας: «Καθώς ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου και η ΕΕ κυρώνει όλους όσους να τον βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια, φαίνεται λογικό να εξετάσει και η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης την περίπτωσή του».

Γιατί τέτοια υστερία;

Τι είναι τόσο λάθος με ένα δημοσιογράφο να κάθεται και να παίρνει συνέντευξη από έναν παγκόσμιο ηγέτη;

Αν οι ηγέτες μας είχαν νόημα, θα ήθελαν να καθίσουν και να μιλήσουν με τον Πούτιν όσο μπορούν ακόμα.

Γιατί ο δρόμος στον οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή καταλήγει σε πυρηνικό πόλεμο.

Ο Tucker Carlson θέλει να αποφύγει έναν πυρηνικό κατακλυσμό και έτσι προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να αρχίσουν να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις.

Και είμαι τόσο ευγνώμων για αυτό.

Δυστυχώς, τίποτα δεν είναι πιθανό να αλλάξει σύντομα γιατί οι δυτικοί ηγέτες δε θέλουν να αλλάξει τίποτα.

Θέλουν αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία και έτσι προς το παρόν δε θα υπάρξουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail