Η Ρωσία υπόσχεται "συμμετρική απάντηση" εάν η Δύση κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία

pixabay / Evgeny
Freepen.gr - Η Μόσχα θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο εάν η Δύση προχωρήσει στις απειλές για κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν δεσμευτεί στο εξωτερικό, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ σε συνέντευξή του στο RIA Novosti που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Σημείωσε πως τα ίδια τα δυτικά κράτη εξακολουθούν να έχουν περιουσιακά στοιχεία στη Ρωσία, τα οποία θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο εάν αξιοποιηθούν τα δεσμευμένα κεφάλαια.

"Αυτό δεν είναι ζήτημα για εμάς, ακολουθούμε τις αποφάσεις των δυτικών χωρών", δήλωσε ο Σιλουάνοφ. "Δεν έχουμε παγώσει λιγότερα [δυτικά κεφάλαια]. Οποιαδήποτε ενέργεια με τα περιουσιακά μας στοιχεία θα λάβει συμμετρική απάντηση".

Οι δυτικές χώρες έχουν μπλοκάρει περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στη ρωσική κεντρική τράπεζα από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail