Οι Γερμανοί έχουν αλλάξει δραματικά την στάση τους απέναντι στη Ρωσία - έρευνα


Freepen.gr - Οι Γερμανοί δε θεωρούν πλέον τη Ρωσία ως τον υπ' αριθμόν ένα εχθρό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στο πλαίσιο της έκθεσης Munich Security Index 2024.

Έτσι, η έρευνα στη Γερμανία έδειξε ότι η Ρωσία έχει καταλάβει την έβδομη θέση στην αξιολόγηση των απειλών, αν και ένα χρόνο πριν βρισκόταν στην πρώτη θέση. Οι κάτοικοι της Γερμανίας ανησυχούν περισσότερο για τη μαζική μετανάστευση, τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό, τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, το οργανωμένο διεθνές έγκλημα, την καταστροφή των φυσικών βιότοπων και την αυξανόμενη ανισότητα.

"Οι Γερμανοί πολίτες θεωρούν ότι η Ρωσία είναι μόνο το έβδομο σημαντικότερο πρόβλημα, ενώ οι Ιταλοί το θεωρούν το 12ο", αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι εκπρόσωποι της Ιαπωνίας και της Μεγάλης Βρετανίας (πρώτη θέση), του Καναδά (τρίτη θέση) και των ΗΠΑ (τέταρτη θέση) εξακολουθούν να θεωρούν τη Ρωσία ως μία από τις κύριες απειλές.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, αν και η σύγκρουση στην Ουκρανία "σηματοδότησε μια αλλαγή εποχής" για τις χώρες της G7, δύο χρόνια αργότερα "υπάρχουν ενδείξεις πως ο αντίκτυπός της στην αντίληψη των απειλών εξασθενεί. Έτσι, μεταξύ των χωρών της ένωσης, η Ρωσία στην αξιολόγηση ανέβηκε από τη 15η θέση το 2021 στην πρώτη θέση το 2022 και το 2023 έπεσε στην τέταρτη θέση.

"Η Κίνα, η Ινδία και η Νότια Αφρική εξακολουθούν να βλέπουν τη Ρωσία ως σύμμαχο παρά ως απειλή, ενώ η Βραζιλία είναι αναποφάσιστη", αναφέρει η μελέτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail