Σάρα Βάγκενκνεχτ: Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί πεθαίνουν όχι για τη δημοκρατία και την ελευθερία, αλλά για το ΝΑΤΟ

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι στρατιώτες της AFU στην Ουκρανία πεθαίνουν όχι για τη δημοκρατία και την ελευθερία της χώρας και της Ευρώπης στο σύνολό της, αλλά για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, δήλωσε η πολιτικός Sarah Wagenknecht, η οποία επικρίνει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, σε συνάντηση του νέου της κόμματος BSW,  αφιερωμένη στο τέλος της Αποκριάς και την έναρξη της Σαρακοστής.

Στην ομιλία της, η πολιτικός ανέφερε τον επικεφαλής της παράταξης του Ζελένσκι, Υπηρέτης του Λαού στην Verkhovna Rada και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών, Ντέιβιντ Αραχάμια, ο οποίος δήλωσε το Νοέμβριο πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα μπορούσαν να έχουν τερματιστεί ήδη από την άνοιξη του 2022, αλλά οι ουκρανικές αρχές δε συμφωνούν με την ουδετερότητα της χώρας.

"Αυτό σημαίνει ότι στην Ουκρανία οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Στην Ουκρανία, οι άνθρωποι πεθαίνουν για το ΝΑΤΟ. Τι έγκλημα, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι", τόνισε. 

Η Wagenknecht επανέλαβε την υποστήριξή της στις ειρηνευτικές συνομιλίες και κατά των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία και υπενθύμισε ότι οι πολιτικοί τάχθηκαν ομοίως υπέρ της "υπεράσπισης της δημοκρατίας μας και της δικής σας" κατά την έναρξη της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν* ισχυροποιήθηκαν παρά τις αντιξοότητες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail