Ο ρωσικός στρατός προελαύνει σε όλα τα μέτωπα, χτυπώντας τα ουκρανικά μετόπισθεν

Freepen.gr - Ο τρίτος χρόνος του πολέμου πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία έχει ξεκινήσει. Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις στις γραμμές του μετώπου, καταστρέφοντας τις ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές στις πίσω περιοχές, ενώ ο ουκρανικός στρατός πέρασε σε άμυνα, χάνοντας τη διεθνή υποστήριξη στην πορεία, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα της 26ης Φεβρουαρίου, άλλη μια μαζική ρωσική συνδυασμένη επίθεση έπληξε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα. Τα ρωσικά πλήγματα είχαν ως στόχο σημεία διαμονής του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού και στρατιωτικο-βιομηχανικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Sumy και Poltava. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν πολυάριθμα πλήγματα στην πόλη Χάρκοβο. Στο Ντνίπρο οι στόχοι φέρεται να περιλάμβαναν το εργοστάσιο κατασκευής μηχανών και το τοπικό αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο Kanatovo στην περιοχή Kirovograd δέχθηκε επίσης άλλη μια επίθεση. Πιο κοντά στις γραμμές του μετώπου, ένα νέο κύμα εκρήξεων βροντοφώναξε στο Τσούγκουεφ και στο Ποκρόβκς και στο Κουπιάνσκ.

Τα ρωσικά πλήγματα ακριβείας συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, γεγονός που καθιστά δυνατή την καταστροφή των ουκρανικών εφεδρειών και την αποτροπή των ελιγμών του ουκρανικού στρατού στα πεδία των μαχών.

Ως αποτέλεσμα, η ρωσική προέλαση στο μέτωπο δεν σταματά. Στα δυτικά του Artyomovsk, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στο Ivanovskoe. Οι συγκρούσεις φέρονται ήδη να βρίσκονται σε εξέλιξη στο κεντρικό τμήμα του χωριού. Ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε να υποχωρήσει στα δυτικά περίχωρα του οικισμού. Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους στη δασική περιοχή στα περίχωρα του Τσάσοφ Γιαρ, απειλώντας την ουκρανική φρουρά με επικείμενη επίθεση στο μεγάλο προπύργιό τους εκεί.

Μετά τη νίκη τους στην Avdeevka, οι ρωσικές δυνάμεις ολοκληρώνουν την επιχείρηση εκκαθάρισης στην πόλη χωρίς να σταματήσουν την προέλασή τους στην περιοχή, ωθώντας τον ουκρανικό στρατό προς τα δυτικά. Ο ρωσικός στρατός ασφαλίζει τις θέσεις του στα πρόσφατα καταληφθέντα χωριά Stepovoe, Lastochkino και Severnoe, όπου οι εναπομείνασες ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες αντεπίθεσης στα περίχωρα. Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές ρωσικών και ουκρανικών στρατιωτικών πηγών, ρωσικές ομάδες εφόδου έχουν φτάσει στο χωριό Τονένκοε, όπου ήδη διεξάγονται συγκρούσεις στους ανατολικούς δρόμους.

Το χωριό αυτό βρίσκεται στην κύρια γραμμή της ουκρανικής άμυνας που βρίσκεται στην αλυσίδα των οικισμών δυτικά της Αβντέεβκα. Σε περίπτωση ρωσικής διείσδυσης εκεί, τα ρωσικά στρατεύματα δε θα αντιμετωπίσουν σχεδόν κανένα εμπόδιο για να προχωρήσουν περίπου 10 χιλιόμετρα προς τα δυτικά και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μεγάλα εδάφη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Ταυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός ανακτά θέσεις που έχασε κατά την αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση. Οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν ερείσματα στα νότια περίχωρα του Ραμποτίνο και συνεχίζουν τις επιθέσεις στο κέντρο του χωριού, όπου υπάρχουν τουλάχιστον κάποια μεγάλα κτίρια για να κρυφτούν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στα ερείπια. Το ουκρανικό προπύργιο αποσύρθηκε στο νεκροταφείο βόρεια του χωριού, απ' όπου επιχειρούν αντεπιθέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail