Η Πολωνία θα ενισχύσει σημαντικά τα αποθέματα χρυσού

Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Πολωνίας (NBP) Adam Glapiński κρατώντας μια ράβδο χρυσού στο θησαυροφυλάκιο της NBP. (Πηγή: NBP)
Freepen.gr - Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Πολωνίας αποφάσισε να αυξήσει το μερίδιο του χρυσού στα επίσημα αποθεματικά της στο 20%, ανακοίνωσε ο Adam Glapiński, επικεφαλής της NBP, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

"Ένα μερίδιο 20 τοις εκατό του χρυσού στα αποθέματα είναι χαρακτηριστικό των πλουσιότερων, ασφαλέστερων και πιο αξιόπιστων χωρών", πρόσθεσε ο Glapiński, εξηγώντας πως η απόφαση αυτή σημαίνει επίσης περαιτέρω αγορές χρυσού από την NBP.

Σύμφωνα με τον Glapiński, τα αποθέματα χρυσού αποτελούν σημαντικό παράγοντα για τον τρόπο με τον οποίο μια οικονομία γίνεται αντιληπτή τόσο από τους οίκους αξιολόγησης όσο και από τους εμπορικούς εταίρους.

"Είμαστε φερέγγυοι και αξιόπιστοι ακόμη και στις πιο δύσκολες πολιτικές και στρατιωτικές καταστάσεις και θα παραμείνουμε έτσι. Όποιος συναλλάσσεται μαζί μας, επενδύει ή αγοράζει από εμάς θα είναι απολύτως ασφαλής και μπορεί να αναμένει ότι η συναλλαγή του θα είναι ασφαλής", εξήγησε ο Glapiński.

Το ένα τρίτο των αποθεματικών της ΕΤΕ βρίσκεται στην Πολωνία, ένα άλλο τρίτο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης και το τελευταίο τρίτο στην Τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο. Αυτή η τριπλή κατανομή θα συνεχιστεί καθώς συνεχίζονται οι αγορές χρυσού.

Τα στοιχεία της NBP δείχνουν ότι στο τέλος Ιανουαρίου η αξία των αποθεμάτων χρυσού της τράπεζας ανερχόταν σε πάνω από 21,72 δισ. ευρώ, ποσό αυξημένο σε σχέση με το Δεκέμβριο που ήταν 21,53 δισ. ευρώ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail