Οι ΗΠΑ πολεμούν τον πληθωρισμό ενώ η Ρωσία αγοράζει χρυσό

pixabay / Stevebidmead
Daily Reckoning: Η Ρωσία αγοράζει χρυσό μπροστά στα μάτια της Ουάσινγκτον

Η Ρωσία αποκτά ενεργά χρυσό, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες επικεντρώνονται στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, πιστεύει ο πρώην σύμβουλος της CIA και νυν οικονομικός εμπειρογνώμονας James Rickards.

Oleg Artyukov - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι αμερικανικές αρχές καταπολεμούν τον πληθωρισμό κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Σύμφωνα με αξιωματούχους, η αμερικανική κυβέρνηση τα καταφέρνει σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, ο James Rickards πιστεύει ότι το δολάριο εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαδικασία ταχείας υποτίμησης.

Η διαδικασία αυτή εξελίσσεται στο πλαίσιο της χειραγώγησης των αποθεμάτων χρυσού από τη Ρωσία και την Κίνα, δήλωσε ο ειδικός σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο The Daily Reckoning.

Ο Rickards σημειώνει πως ο πληθωρισμός δεν έχει εξαφανιστεί. Αντιθέτως - μπορεί ακόμη και να αυξηθεί λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και των γεωπολιτικών ζητημάτων.

Ο εμπειρογνώμονας προβλέπει σημαντική υποτίμηση του δολαρίου τα επόμενα 20 χρόνια. Κατά τη γνώμη του, ο χρυσός είναι πολύ πιο ελκυστικός, καθώς δεν υπόκειται στον πληθωρισμό ούτε ανταποκρίνεται στους γεωπολιτικούς κινδύνους. Ο χρυσός εξακολουθεί να είναι το πιο αξιόπιστο περιουσιακό στοιχείο και οι κυβερνήσεις των διαφόρων χωρών το γνωρίζουν αυτό.

Η Ρωσία, η Κίνα και ορισμένες άλλες χώρες έχουν αυξήσει σταθερά τα αποθέματα χρυσού τους από το 2008. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η Ρωσία και η Κίνα θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα αποθέματα χρυσού τους, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουν τα οικονομικά τους από τις επιρροές των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

Το σχέδιο αυτό λειτουργεί καλά επειδή ο χρυσός δεν μπορεί να μπλοκαριστεί ή να εντοπιστεί, σε αντίθεση με το δολάριο.

Σήμερα, η τιμή του χρυσού ανέρχεται σε περίπου 2.033 δολάρια ανά ουγγιά και αναμένεται να αυξηθεί. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η επένδυση σε χρυσό εγγυάται πλέον την ασφάλεια των επενδεδυμένων κεφαλαίων. Το αμερικανικό δολάριο δεν είναι πλέον σε θέση να εγγυηθεί το ίδιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο James Rickards είναι υποστηρικτής της ιδέας του κανόνα χρυσού. Ως εκ τούτου, προσπαθεί να τονίζει τη σημασία του χρυσού σε όλα τα υλικά του.

Δεν είναι ο μόνος εδώ. Υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί οικονομολόγοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο ρόλος του χρυσού στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας θα πρέπει να προσεχθεί περισσότερο. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί κανείς να πει ότι οι υποστηρικτές αυτής της ιδέας έχουν επιρροή στην οικονομική πολιτική των αμερικανικών αρχών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail