Οι ΗΠΑ "απειλούν την ειρήνη" στη Μέση Ανατολή - Ρωσία

pixabay / joneybrain
Freepen.gr - Η Ουάσινγκτον υποδαυλίζει τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, πραγματοποιώντας παράνομα πλήγματα στο Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη, δήλωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια.

Η Ρωσία ζήτησε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ στη Συρία και το Ιράκ σε απάντηση σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον αμερικανικού στρατιωτικού φυλακίου στην Ιορδανία.

Οι βομβαρδισμοί "κατέδειξαν για άλλη μια φορά τον επιθετικό χαρακτήρα της αμερικανικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή και την πλήρη περιφρόνηση της Ουάσινγκτον για τους κανόνες του διεθνούς δικαίου", δήλωσε ο Nebenzia κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα.

Ο Ρώσος διπλωμάτης υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ "ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά" με τη διεξαγωγή χτυπημάτων που συνιστούν "άμεση απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια" και υπονομεύουν "τον κεντρικό ρόλο του ΟΗΕ". Επανέλαβε πως οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία είναι "παράνομες" επειδή η αμερικανική στρατιωτική παρουσία δεν έχει εγκριθεί από τη Δαμασκό.

Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο εναλλακτικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για ειδικές πολιτικές υποθέσεις Ρόμπερτ Γουντ δήλωσε ότι τα πλήγματα ήταν "αναγκαία και αναλογικά, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και σε άσκηση του εγγενούς δικαιώματος των Ηνωμένων Πολιτειών στην αυτοάμυνα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail