Ο Πούτιν επιθεωρεί βομβαρδιστικά με πυρηνικές ικανότητες

Freepen.gr - Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε την Τετάρτη το εργοστάσιο αεροσκαφών του Καζάν στη Δημοκρατία του Ταταρστάν της Ρωσίας, επιθεωρώντας τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Τα αεροσκάφη Tu-160M με πυρηνικές δυνατότητες εκσυγχρονίστηκαν σημαντικά στο εργοστάσιο, με αντικατάσταση έως και του 80% των συστημάτων και των μηχανισμών τους. Η ανακαίνιση ουσιαστικά μετατρέπει το Tu-160M σε ένα νέο αεροσκάφος, διατηρώντας μόνο το πλαίσιο του εμβληματικού βομβαρδιστικού, το οποίο παρουσιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Ο πρόεδρος επιβιβάστηκε σε ένα από τα αεροπλάνα, περνώντας περίπου δέκα λεπτά στο πιλοτήριο, όπως δείχνουν τα πλάνα από τη σκηνή. Ο Πούτιν κατέβηκε από το αεροσκάφος πριν μιλήσει σε αξιωματούχους των εγκαταστάσεων για το αεροσκάφος.

Αφού έμαθε ότι το αεροσκάφος δεν έχει ακόμη ονομαστεί -τα Tu-160 συνήθως λαμβάνουν ψευδώνυμα στη Ρωσία- ο πρόεδρος πρότεινε να το ονομάσει Μιντιμέρ Σαϊμίεφ, τον πρώτο πρόεδρο του Ταταρστάν, ο οποίος, όπως είπε, "έκανε πολλά για ολόκληρη τη χώρα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail