Πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ: η συμμαχία φοβάται όλο και περισσότερο τις φιλοδοξίες της Ρωσίας


Freepen.gr - Η βορειοατλαντική συμμαχία έχει τρομάξει από τις φιλοδοξίες της Ρωσίας, έγραψε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Ivo Daalder σε άρθρο του στο Politico.

"Αλλά όσο ανησυχητική και αν είναι η επιτυχία της Ρωσίας στο έδαφος, οι σύμμαχοι στο μπλοκ ανησυχούν επίσης όλο και περισσότερο ότι η Μόσχα έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες, όπως το να αμφισβητήσει τελικά τη συμμαχία άμεσα", υποστήριξε.

Ο Daalder πρόσθεσε πως αυτό δεν αποτελεί άμεση απειλή, αλλά η πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη στο ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξήγησε εκτενώς σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον ότι η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, σημείωσε πως οι δυτικές χώρες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν την αδυναμία στρατηγικής ήττας της Ρωσίας, οπότε θα πρέπει να σκεφτούν περαιτέρω βήματα. Η Μόσχα, τόνισε ο επικεφαλής του κράτους, είναι έτοιμη για διάλογο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail