Τα τανκς άρχισαν να χάνουν το ρόλο τους στο πεδίο της μάχης

RIA Novosti / Alexander Galperin
Freepen.gr - Η ανάλυση της εμπειρίας από τις πολεμικές επιχειρήσεις στη ζώνη ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων δείχνει ότι το σύγχρονο άρμα αρχίζει να χάνει το ρόλο του στο πεδίο της μάχης και πρέπει να υποστεί σημαντικές βελτιώσεις προκειμένου να διατηρήσει τις κύριες λειτουργίες του, δήλωσε στο RIA Novosti ο Viktor Murakhovsky, ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες της Ρωσίας και αρχισυντάκτης του περιοδικού Arsenal of Fatherland.

Όπως σημείωσε ο Murakhovsky, ένα άρμα μάχης θα πρέπει στο πεδίο της μάχης να νικά τον εχθρό με άμεσα πυρά και κρούση, διατηρώντας τη μαχητική του ικανότητα υπό την επίδραση των κύριων μέσων ήττας του εχθρού. Έτσι, το άρμα μάχης είναι το κύριο επιθετικό και πιο προστατευμένο όχημα του Στρατού που έχει σχεδιαστεί για να επιχειρεί στην πρώτη γραμμή του μετώπου σε άμεση επαφή με τον εχθρό με πυρά.

"Ταυτόχρονα, η εμπειρία της ειδικής επιχείρησης δείχνει ότι σήμερα το κύριο άρμα μάχης στις πολεμικές επιχειρήσεις μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε "πυροβόλο όχημα" και εκτελεί καθήκοντα πυροβολικού, μεταξύ άλλων και από κλειστές θέσεις. Συχνά, τα άρματα χρησιμοποιούνται μεμονωμένα στο πλαίσιο μεμονωμένων μαχητικών αψιμαχιών, γεγονός που οδηγεί επίσης σε ειδικές, μη αρματικές τακτικές", σημειώνει ο εμπειρογνώμονας.

"Στην πραγματικότητα του σύγχρονου πολέμου, το άρμα μάχης πρέπει να αποδείξει τη διατήρηση ισχυρών άμεσων πυρών σε σύγκριση με τα μέσα πυρός από κλειστές θέσεις. Από αυτή την άποψη, πρώτα και κύρια, το ζήτημα της άμυνας του άρματος κατά των εχθρικών μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, των πυρομαχικών φραγμού και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών FPV καθίσταται οξύ. Είναι επίσης απαραίτητο να επιλυθούν ριζικά τα προβλήματα της ναρκοπροστασίας του άρματος και της υπέρβασης των ναρκοπεδίων", δήλωσε ο Murakhovsky.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail