Το δεύτερο έτος της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία τελειώνει με νίκες

Freepen.gr - Η διετής επέτειος της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία σηματοδοτείται με ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις σε όλες τις γραμμές του μετώπου και με στρατηγικές νίκες του ρωσικού στρατού, γράφει το southfront.press.

Τον Φεβρουάριο του 2024, ο ουκρανικός στρατός παραδέχθηκε την ήττα του σε ένα από τα πιο οχυρωμένα προπύργιά του στα περίχωρα του Ντονέτσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το σημαντικότερο ουκρανικό οχυρό Avdeevka- αλλά οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις δεν σταμάτησαν.

Εν μέσω των συνεχιζόμενων εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στην πόλη, οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν τη μάχη για το Lastochkino και συνέχισαν τις επιθέσεις στο Severnoe- το οποίο σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές έχει περάσει υπό ρωσικό έλεγχο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρούν προς τα δυτικά, σπεύδοντας να ενισχύσουν τη νέα γραμμή άμυνας.

Άλλη μια ρωσική νίκη κηρύχθηκε στην περιοχή της Χερσώνας, όπου ο ουκρανικός στρατός χάνει την ελπίδα να συνεχίσει να μάχεται για το μικρό προγεφύρωμα στην ανατολική όχθη στο Κρίνκι. Η ρωσική ανώτατη ηγεσία δήλωσε πως το χωριό περιήλθε σχεδόν υπό ρωσικό έλεγχο και ότι η επιχείρηση εκκαθάρισης εκεί πλησιάζει στο τέλος της, ο ουκρανικός στρατός έσπευσε να διαψεύσει την απώλεια του προγεφυρώματος.

Αναφορές από το μέτωπο επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές δεκάδες Ουκρανών στρατιωτών που κρύβονται στα ερείπια του χωριού. Αποκόπηκαν από τη δυτική όχθη και σχεδόν σταμάτησαν κάθε στρατιωτική επιχείρηση. Εν τω μεταξύ, η ουκρανική φρουρά στην περιοχή της Χερσώνας αναδιατάχθηκε κατά μήκος ολόκληρης της όχθης του ποταμού. Παρά τους γενναίους ισχυρισμούς του ουκρανικού στρατού, είναι πιθανό να σταματήσουν εντελώς τις μάχες στην ανατολική όχθη τις επόμενες ημέρες. Αν όχι, τόσο το χειρότερο για τους Ουκρανούς στρατιώτες, οι οποίοι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν σε παράλογες επιχειρήσεις. Το Κίεβο συνέχισε τη μάχη για το Κρίνκι για χάρη του μιντιακού αγώνα, με κόστος τη ζωή χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών.

Η τρίτη νίκη την τελευταία εβδομάδα κηρύχθηκε στην κατεύθυνση του νότιου Ντονέτσκ. Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του χωριού Pobeda, που στα ρωσικά σημαίνει "Νίκη". Η ρωσική σημαία κυμάτιζε πάνω από τον οικισμό το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου. Την επόμενη ημέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα τον έλεγχο του χωριού.

Η επιτυχημένη προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων απειλεί τον ουκρανικό έλεγχο της Novomikhailovka και την επικείμενη ημικυκλική περικύκλωση της ουκρανικής ομάδας στο Ugledar.

Αυτά είναι μόνο τα κυριότερα ρωσικά κέρδη που επιτεύχθηκαν μόνο την τελευταία εβδομάδα. Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τις ζώνες ελέγχου τους προς όλες τις άλλες κατευθύνσεις. Η ουκρανική άμυνα σκάει από τις ραφές, ενώ η υποστήριξη των δυτικών εταίρων του Κιέβου συνεχίζει να μειώνεται και οι στρατιωτικές αποθήκες αδειάζουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail