Ο Μπάιντεν λέει ότι οι ΗΠΑ "δεν επιδιώκουν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή", ενώ τη βομβαρδίζουν

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ξεκίνησε την τελευταία της εκστρατεία βομβαρδισμών στη Μέση Ανατολή, ρίχνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή [2/2/24] πάνω από 125 πυρομαχικά σε περισσότερους από 85 στόχους του Ιράν και της σιιτικής πολιτοφυλακής στο Ιράκ και τη Συρία.

CAITLIN JOHNSTONE - caitlinjohnst.one / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο κυρίαρχος Τύπος έχει πέσει με τα μούτρα στο να περιγράψει τα πλήγματα ως "αντίποινα" στη φύση τους, πλαισιώνοντας τα ως προκλητική απάντηση σε μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες σε μια βάση στα σύνορα της Ιορδανίας και της Συρίας. Κάτι που είναι λίγο περίεργο, δεδομένου ότι αυτά τα υποτιθέμενα "αντίποινα" στρέφονται εναντίον ενός έθνους που η ίδια η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδέχεται πως δεν είναι γνωστό ότι εμπλέκεται καθόλου στην εν λόγω επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ενώ η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ λέει πως τα πλήγματα στόχευαν "τη Δύναμη Quds του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και ομάδες πολιτοφυλακής που συνδέονται με αυτό", οι ΗΠΑ έχουν ήδη παραδεχτεί ανοιχτά πως δεν έχουν καμία απόδειξη ότι το Ιράν βρισκόταν πίσω από την επίθεση με drone. Τη Δευτέρα η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σαμπρίνα Σινγκ παραδέχτηκε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι το Ιράν είχε πράγματι διατάξει ή ενορχηστρώσει την επίθεση, λέγοντας μόνο πως το Ιράν "φέρει την ευθύνη" για το χτύπημα επειδή υποστηρίζει τέτοιες ομάδες στην περιοχή. Η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν και από τον ίδιο τον πρόεδρο Μπάιντεν.

Ερωτηθείς από τον Τύπο την Πέμπτη πόσο γνώριζε το Ιράν εκ των προτέρων για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος από ιρακινούς μαχητές, ο Όστιν δήλωσε ότι "δε γνωρίζουμε, αλλά δεν έχει σημασία, διότι το Ιράν χρηματοδοτεί αυτές τις ομάδες".

Ο Όστιν έλεγε σχεδόν την αλήθεια. Ναι, είναι αλήθεια πως οι ΗΠΑ δεν έχουν γνώση για οποιαδήποτε ιρανική ανάμειξη στο θάνατο αυτών των τριών Αμερικανών στρατιωτών, και ναι, είναι αλήθεια πως δεν έχει σημασία για τις ΗΠΑ αν το έκανε ή όχι. Αλλά ο πραγματικός λόγος που "δεν έχει σημασία" δεν έχει καμία σχέση με το ότι το Ιράν χρηματοδοτεί ομάδες πολιτοφυλακής που ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντά του. Στην πραγματικότητα, "δεν έχει πραγματικά σημασία" αν το Ιράν ήταν πίσω από την επίθεση, επειδή το Ιράν είναι το πιο ισχυρό μη συμμαχικό με τις ΗΠΑ κράτος στη Μέση Ανατολή, και για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ έχουν περάσει γενιές και γενιές εκμεταλλευόμενες κάθε ευκαιρία για να βλάψουν και να υπονομεύσουν το Ιράν και τα συμφέροντά του στην περιοχή. Αυτή είναι απλώς μια ακόμη ευκαιρία για την αμερικανική αυτοκρατορία να κάνει αυτό που κάνει πάντα στη Μέση Ανατολή.

Είναι λίγο περίεργο, λοιπόν, που ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την έναρξη αυτής της νέας σειράς αεροπορικών επιδρομών με μια δήλωση που υποστηρίζει ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο". Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι αυτό που κάνει η αμερικανική αυτοκρατορία. Ολόκληρη η αμερικανική αυτοκρατορία συγκρατείται με ατελείωτες συγκρούσεις, ειδικά σε περιοχές πλούσιες σε πόρους, όπου ο στρατηγικός έλεγχος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της πλανητικής ηγεμονίας. Η αυτοκρατορία των ΗΠΑ είναι η σύγκρουση.

Το να λέμε πως οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι σαν να λέμε πως οι Καρντάσιανς δεν επιδιώκουν την προσοχή. Είναι σαν να λέμε πως ο Τζεφ Μπέζος δεν επιδιώκει τα χρήματα. Είναι σαν να λέμε ότι ο Hamburglar δεν αναζητά χάμπουργκερ. Είναι το είδος του πράγματος τους. Το να κάνεις έναν τόσο γελοίο ισχυρισμό, ενώ παράλληλα ρίχνεις ενεργά στρατιωτικά εκρηκτικά στη Μέση Ανατολή, σε "αντίποινα" για μια επίθεση την οποία οι άνθρωποι που βομβαρδίζεις δεν διέπραξαν καν, είναι απλά ένα επιπλέον κερασάκι στην τούρτα της γελοιότητας.

Από τη Γάζα στο Ιράκ στη Συρία στο Ιράν στην Υεμένη, οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή είναι το ψωμί και το βούτυρο της αμερικανικής αυτοκρατορίας. Η πιο δολοφονική δομή εξουσίας στον πλανήτη παρουσιάζει συνεχώς τον εαυτό της ως ένα φτωχό μικρό θύμα οποιασδήποτε αντίδρασης κατά των καταχρήσεων της και ως έναν αθώο παθητικό μάρτυρα των δεινών που ενορχηστρώνει, αλλά κανείς που εμπλέκεται σε τόσες πολλές πράξεις βίας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την ειρήνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail