Το Κίεβο ετοιμάζεται να μετατρέψει την Αβντίεβκα σε νεκροταφείο

Freepen.gr - Το ουκρανικό φρούριο Avdiivka παραμένει η κύρια κατεύθυνση της ρωσικής χειμερινής επίθεσης. Ο ουκρανικός στρατός χάνει λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, δύναμης πυρός και τεχνικού εξοπλισμού. Εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής προέλασης στην πόλη, ο στρατιωτικός ανεφοδιασμός και η μεταφορά ενισχύσεων είναι κοντά στο να διακοπεί. Ωστόσο, το Κίεβο έχει βαλθεί να κρατήσει το μέτωπο γεμίζοντάς το με τα πτώματα των στρατιωτών του, γράφει το southfront.press.

Ο νέος υπάκουος αρχιστράτηγος του ουκρανικού στρατού διατάχθηκε από τον Ζελένσκι να κρατήσει τον έλεγχο της Αβντίεβκα με κάθε κόστος. Το κύριο μυστικό του νέου επικεφαλής του ουκρανικού στρατού είναι η πλήρης αδιαφορία για τις φρικτές απώλειες. Ο Ζίρσκι έχει επανειλημμένα αποδείξει τις ικανότητές του να χάνει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες σε καζάνια, συγκεκριμένα, ηγήθηκε της αποτυχημένης και αιματηρής άμυνας του Μπαχμούτ. Τώρα είναι αποφασισμένος να θάψει τα απομεινάρια των ουκρανικών εφεδρειών στη μάχη για την Αβντίεβκα.

Ενώ το Κίεβο ήταν απασχολημένο με τις πολιτικές αλλαγές στην στρατιωτική ηγεσία της χώρας, οι Ρώσοι συνέχισαν τις επιθέσεις τους στην πόλη.

Μόνο την προηγούμενη ημέρα, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περίπου 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής και από τα νότια αυτής.

Οι ρωσικές ομάδες πλησιάζουν τον στρατηγικής σημασίας κόμβο της ουκρανικής άμυνας στην αποθήκη αυτοκινήτων Avdiivka κινούμενες ανατολικά. Ταυτόχρονα, πλησίασαν τη Βιομηχανική Λεωφόρο στα νότια. Δίπλα στο εργοστάσιο παραγωγής κοκ και χημικών, οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον τελευταίο μεγάλο δρόμο που χρησιμοποιείται για στρατιωτικές προμήθειες και την εκκένωση της ουκρανικής ομάδας, η οποία βρίσκεται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο πυρός.

Η ουκρανική ομαδοποίηση στην Avdiivka είναι κοντά στο να κοπεί σε δύο μέρη. Στα βόρεια, το κύριο προπύργιό τους είναι το εργοστάσιο παραγωγής κοκ και χημικών, το οποίο βομβαρδίζεται από ρωσικά αεροσκάφη. Στο νότο, οι Ουκρανοί αναλαμβάνουν την άμυνά τους στην 9η συνοικία και την αποθήκη αυτοκινήτων.

Χωρίς τις κατάλληλες προμήθειες εξοπλισμού και όπλων, η ουκρανική ομάδα δε θα αντέξει για πολύ στην κρεατομηχανή της Αβντίεβκα. Μόλις οι Ρώσοι κόψουν τον τελευταίο δρόμο, οι εναπομείναντες μπορούν να διαφύγουν μόνο μέσω των χωραφιών, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τις απώλειές τους.

Μόλις πριν από ένα μήνα, στις αρχές του έτους, η ουκρανική ομάδα μετρούσε περίπου 8 χιλιάδες στρατιωτικούς. Τώρα φέρεται να έχουν απομείνει περίπου 3,5 χιλιάδες στρατιώτες στην πόλη.

Παρά την κρίσιμη κατάσταση, η ουκρανική διοίκηση δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από την Αβντίεβκα. Ο διοικητής της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων Tavria δήλωσε την απόφαση να εισαγάγει πρόσθετες εφεδρείες στην πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενισχύσεις μπορεί να περιλαμβάνουν την 3η ταξιαρχία εφόδου, μια από τις πιο καλά εκπαιδευμένες ουκρανικές μονάδες.

Παρά τις ηχηρές δηλώσεις των ουκρανών διοικητών, δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη αντεπιθέσεις μεγάλης κλίμακας. Κάποια αποσπάσματα αναπτύχθηκαν στα βόρεια περίχωρα της πόλης, αλλά δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην πόλη "σε πλήρη δύναμη" λόγω των ακριβών χτυπημάτων του ρωσικού πυροβολικού και της ρωσικής αεροπορίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail