Ο Μεντβέντεφ περιγράφει το σενάριο ενός πολέμου ΝΑΤΟ-Ρωσίας: "Το τέλος των πάντων"

Photo: Midjouney: NATO at war with Russia
Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ για προστασία


Freepen.gr - Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, πιστεύει ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει μια αποκάλυψη σε περίπτωση πολέμου μεγάλης κλίμακας μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ. Η ρητορική των δυτικών πολιτικών για επικείμενη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία είναι πολύ επικίνδυνη, πιστεύει. Την ίδια στιγμή, σημείωσε, η Ρωσία επανειλημμένα δήλωσε πως δεν έχει σχέδια για πόλεμο με το ΝΑΤΟ.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ, μιλώντας για τον πόλεμο με τη Ρωσία, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των ψηφοφόρων από τις δαπάνες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, πιστεύει ο Μεντβέντεφ.

"Εξάλλου, αυτές οι κυβερνήσεις δεν ξοδεύουν τεράστια ποσά για να λύσουν τα κοινωνικά προβλήματα στις χώρες τους. Αντιθέτως, τα χρησιμοποιούν όλα αυτά σε μια χώρα που πεθαίνει και είναι ξένη προς τους φορολογούμενους τους", δήλωσε ο Μεντβέντεφ και πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί πρόσφυγες τρομοκρατούν τους κατοίκους της περιοχής σε όλη την Ευρώπη.

Ο Μεντβέντεφ πιστεύει πως αν ξεσπάσει ένας τέτοιος πόλεμος, δεν θα ακολουθήσει το σενάριο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Δεν θα πολεμηθεί σε χαρακώματα, ούτε θα χρησιμοποιηθούν πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ είναι ασύγκριτες, δεδομένου ότι ο συνολικός στρατιωτικός προϋπολογισμός των δυτικών χωρών μπορεί να φθάσει το ενάμισι τρισεκατομμύριο δολάρια. Ως εκ τούτου, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη: Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ με ειδικές κεφαλές, δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

"Αυτή θα είναι η πολύ περιβόητη αποκάλυψη. Το τέλος των πάντων", δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Ο πολιτικός πιστεύει πως οι δυτικοί ηγέτες θα πρέπει να λένε στους ψηφοφόρους τους την αλήθεια αντί να τους λένε ψέματα για την ετοιμότητα για πόλεμο με τη Ρωσία.

* Πληροφορίες: pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail