Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει νέα απειλή στα μετόπισθεν

Freepen.gr - Εν μέσω των συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις στα ουκρανικά μέτωπα, τα ρωσικά πλήγματα πλήττουν τις ουκρανικές εφεδρείες στις πίσω περιοχές. Ως αποτέλεσμα, η ουκρανική διοίκηση χάνει την ευκαιρία να αντιδράσει γρήγορα στις ρωσικές επιθέσεις, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα της 20ης Φεβρουαρίου, νέα μαζική ρωσική συνδυασμένη επίθεση έπληξε ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Οι περισσότεροι στόχοι βρίσκονται στις ανατολικές και κεντρικές περιοχές, όπου ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις για να τις στείλει στο μέτωπο.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε με υπερηφάνεια ότι οι δυνάμεις αεράμυνας του κατέστρεψαν και τα 32 ρωσικά UAV και μόνο τρεις ρωσικοί πύραυλοι φέρεται να αστόχησαν- αλλά τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και οι κάτοικοι της περιοχής δε συμφωνούν με τους ισχυρισμούς του Κιέβου.

Συγκεκριμένα, τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν εκρήξεις στην περιοχή της Πολτάβα. Τα ρωσικά πλήγματα έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Kanatovo στην περιοχή Kirovograd. Εκρήξεις βροντοφώναξαν επίσης κοντά στο αεροδρόμιο στο Ντνίπρο. Βιομηχανικές εγκαταστάσεις στο Κρεμεντσούγκ δέχθηκαν επίθεση. Χθες το βράδυ, ένα νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων είχε στόχο τον ουκρανικό στρατό στη Χερσώνα.

Τα ρωσικά πλήγματα σφυροκοπούν συνεχώς τον ουκρανικό στρατό στις πίσω περιοχές κοντά στις γραμμές του μετώπου.

Χθες το βράδυ, ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις χτυπήθηκαν στο Τσούγκουεφ, απ' όπου αναμενόταν να μεταφερθούν για να ενισχύσουν την άμυνά του στο Κουπιάνσκ.

Ρωσικές βαριές βόμβες σφυροκόπησαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Orekhov στην περιοχή Zaporozhie. Η ουκρανική διοίκηση είχε μόλις στείλει εκεί τις εφεδρείες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους στο χωριό Ραμποτίνο, όπου έχουν ήδη ξεσπάσει σφοδρές μάχες. Περισσότερα ρωσικά πλήγματα έπληξαν ένα διοικητήριο και ένα σημείο ανάπτυξης προσωπικού στην πρωτεύουσα της περιοχής, Zaporozhie.

Οι ηχηροί ισχυρισμοί του ουκρανικού στρατού για την υποτιθέμενη αναχαίτιση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην πολιτική του Κιέβου. Έτσι, το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να δώσει καμία σημασία στις εκκλήσεις του Ζελένσκι και να μην πληρώσει άλλα χρήματα στις πανίσχυρες ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας.

Ωστόσο, καμία ποσότητα δυνάμεων αεράμυνας δεν θα μπορούσε να προστατεύσει τις ουκρανικές πίσω περιοχές από την αυξανόμενη απειλή ενός υπόγειου ένοπλου κινήματος αντίστασης.

Ο αριθμός των επιθέσεων των φιλορώσων ανταρτών κατά του ουκρανικού στρατού αυξάνεται ραγδαία. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, αρκετές μυστηριώδεις επιθέσεις είχαν ως στόχο ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ηγέτες νεοναζιστικών κινημάτων.

Στις 4 Φεβρουαρίου, αποθήκες γεμάτες με εξοπλισμό για τους Ουκρανούς στρατιωτικούς κάηκαν στην περιοχή της Οδησσού. Στις 17 Φεβρουαρίου, οι τοπικοί αντιστασιακοί μαχητές εκτροχίασαν ένα στρατιωτικό τρένο γεμάτο ξένα πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό στη Βινίτσια.

Την επόμενη ημέρα, πυρπολήθηκε επιχείρηση που χρησιμοποιείται για την παραγωγή στρατιωτικών UAV στο Λβιβ. Στις 20 Φεβρουαρίου, οι αντάρτες ανατίναξαν ένα λεωφορείο με έναν από τους ηγέτες της εθνικιστικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας στην Οδησσό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail