Η ιρακινή αντίσταση χτυπά αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά το ισραηλινό καθεστώς εκεί που πονάει

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ανακοίνωσε την Κυριακή μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος βαθιά μέσα στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη, σηματοδοτώντας άλλη μια σημαντική εξέλιξη εν μέσω της ισραηλινής γενοκτονίας στη Γάζα. 

Του Wesam Bahrani - presstv.ir / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό που την καθιστά σημαντική εξέλιξη είναι η τοποθεσία του στόχου. Η ισραηλινή ναυτική εγκατάσταση Zevulun κοντά στο λιμάνι της Χάιφα χτυπήθηκε στο πλαίσιο μιας "νέας φάσης" επιχειρήσεων κατά της παράνομης ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης καθώς και της παράνομης αμερικανικής κατοχής του Ιράκ και της Συρίας.

Αναδύεται ένα μοτίβο με την ιρακινή αντίσταση να επιτίθεται σε σιωνιστικούς στόχους στη Μεσόγειο, ενώ ο στρατός της Υεμένης συνεχίζει τις επιχειρήσεις του εναντίον σιωνιστικών και αμερικανικών στόχων στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα.

Σε ανακοίνωσή της την Κυριακή, η ιρακινή αντίσταση ανέφερε πως έπληξε "τέσσερις εχθρικούς στόχους", στους οποίους περιλαμβάνονται τρεις παράνομες αμερικανικές βάσεις στη Συρία και "η ισραηλινή ναυτική εγκατάσταση Zevulun".

Σε ένδειξη του πόσο γρήγορα πραγματοποιούνται αυτές οι επιχειρήσεις, το απόγευμα της Κυριακής η ιρακινή αντίσταση δημοσίευσε άλλη μια ανακοίνωση με την οποία ανακοίνωσε επίθεση σε άλλη μια παράνομη αμερικανική βάση στο Ερμπίλ, στο βόρειο Ιράκ.

Η επίθεση της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ κοντά στη Χάιφα ακολούθησε μια επιτυχημένη επιχείρηση εναντίον του ισραηλινού λιμανιού του Ασντόντ μόλις δύο ημέρες πριν, η οποία ακολούθησε άλλες δύο επιχειρήσεις εναντίον της ίδιας της Χάιφα, καθώς και επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της ισραηλινής εξέδρας φυσικού αερίου Karish.

Σε μια άλλη ένδειξη ότι οι προειδοποιήσεις και οι επιθέσεις των ΗΠΑ δεν θα μείνουν αναπάντητες, η ιρακινή αντίσταση επιτέθηκε τη Δευτέρα "με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε έναν σιωνιστικό στρατιωτικό στόχο στα κατεχόμενα εδάφη μας στην Παλαιστίνη", αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση πρόσθεσε πως η επιχείρηση οργανώθηκε ως απάντηση στην αμερικανική κατοχή του Ιράκ και "στις σφαγές που διαπράττει η σφετεριστική οντότητα εναντίον Παλαιστινίων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων" στη Γάζα.

Όλες αυτές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της σιωνιστικής οντότητας έχουν ένα κοινό σημείο: στρατηγικά όλοι αυτοί οι στόχοι βρίσκονται στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Τον περασμένο μήνα, η ιρακινή αντίσταση υποσχέθηκε μια νέα φάση στις επιχειρήσεις της εναντίον της σιωνιστικής οντότητας και των Αμερικανών προστατών της, δηλώνοντας ότι "θα έρθουν κι άλλα" και σε "αλληλεγγύη με "το λαό μας στη Γάζα".

Ο διοικητής του Kataib Sayyed al-Shuhada, Abu Ala'a al-Walai, ένα από τα ανώτερα στελέχη των Hashd al-Sha'abi (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης), μίλησε πρόσφατα για την έναρξη μιας νέας φάσης και δήλωσε: "Αυτό το στάδιο περιλαμβάνει την παρεμπόδιση της σιωνιστικής ναυσιπλοΐας στη Μεσόγειο Θάλασσα και την αδρανοποίηση των λιμανιών του σιωνιστικού καθεστώτος".

Ως απάντηση στις σχεδόν καθημερινές πλέον επιθέσεις της ιρακινής αντίστασης στις παράνομες βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, καθώς και στην στόχευση ζωτικών ισραηλινών στόχων, η στρατιωτική απάντηση της Αμερικής έχει δει θανατηφόρες αεροπορικές επιδρομές σε κτίρια που ανήκουν στη Χαράκατ αλ-Νουτζάμπα και την Κατάιμπ Χεζμπολάχ. 

Πρόκειται για τις δύο εξέχουσες αντιτρομοκρατικές ομάδες που ανήκουν στη Hashd al-Sha'abi, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των Ιρακινών Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο διοικητής της Hashd al-Sha'abi για τις επιχειρήσεις στον Κεντρικό Ευφράτη στο Ιράκ, υποστράτηγος Ali al-Hamdani δήλωσε την Κυριακή ότι "οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα της δύναμης και δε θα φύγουν από το Ιράκ μέσω διαλόγου".

Καθώς η Ουάσινγκτον συνεχίζει να παραβιάζει την ιρακινή κυριαρχία επιτιθέμενη και σκοτώνοντας μέλη των ενόπλων δυνάμεών της και συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Υεμένης επιτιθέμενη σε στρατιωτικές θέσεις της Υεμένης (όπως ισχυρίζονται οι ΗΠΑ) ή επαναδιακοσμώντας την άμμο στην έρημο, ένα πράγμα είναι σαφές: και τα δύο μέρη που στοχοποιούνται δεν πτοούνται.

Τα αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την Ansarullah να επιτεθεί σε ισραηλινά πλοία ή σε πλοία που κατευθύνονται προς τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά απλά δεν λειτουργεί.

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ επιδιώκει τώρα να στοχεύσει την άλλη πλευρά των υδάτων της ισραηλινής κατοχής στη Μεσόγειο, γεγονός που εξηγεί τα χτυπήματα στη Χάιφα, το Άσντοντ και τα φυσικά αποθέματα του ισραηλινού καθεστώτος στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο στρατός της Υεμένης υπό την ηγεσία της Ansarullah και η Hashd al-Sha'abi του Ιράκ στοχεύουν με χειρουργική ακρίβεια τα ναυτικά και θαλάσσια συμφέροντα της σιωνιστικής οντότητας, από τα οποία εξαρτάται το ισραηλινό καθεστώς για ένα σημαντικό μέρος του εμπορίου του.

Το ίδιο το λιμάνι της Χάιφα (στη Μεσόγειο) πιστεύεται πως διαχειρίζεται έως και το 90 τοις εκατό των ζωτικών εμπορευμάτων που εισέρχονται στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι επιχειρήσεις αυτές προκαλούν αξιοσημείωτη ζημιά στην ισραηλινή οικονομία εν μέσω μιας σημαντικής πτώσης της ναυτιλιακής δραστηριότητας στα λιμάνια του καθεστώτος με Ισραηλινούς αξιωματούχους να μιλούν για εργαζόμενους που βρίσκονται σε αργία.

Η απειλή για την οικονομία του καθεστώτος, αυτή τη στιγμή, είναι μεγαλύτερη στο λιμάνι του Εϊλάτ (στην Ερυθρά Θάλασσα), το οποίο έχει γίνει στόχος σε διάφορες περιπτώσεις από τον στρατό της Υεμένης τις τελευταίες εβδομάδες, ο οποίος έχει επίσης επιβάλει εμπάργκο στα πλοία που ελλιμενίζονται στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά λιμάνια.

Όσο κι αν οι ΗΠΑ και το "κανίς" πλέον υποχείριό τους, η Βρετανία, επιμένουν ότι οι αντιστασιακές επιχειρήσεις από την Υεμένη και το Ιράκ δεν έχουν καμία σχέση με τον ισραηλινό γενοκτονικό πόλεμο στη Γάζα, τα πράγματα είναι γραμμένα στον τοίχο.

Σε κάθε ανακοίνωση που εκδίδεται από την Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ή τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης αναφέρονται "οι αδελφοί μας στη Γάζα" και "η κατεχόμενη γη μας στην Παλαιστίνη".

Αυτές οι επιχειρήσεις αντίστασης σε αλληλεγγύη με τον καταπιεσμένο λαό της Γάζας, με στόχο τις υποδομές της παράνομης σιωνιστικής οντότητας και τα αμερικανικά στρατιωτικά μέσα στην περιοχή θα συνεχιστούν, εκτός αν πληρούνται τρεις προϋποθέσεις.

Η άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στο πολιορκημένο έδαφος και η απόσυρση του ισραηλινού στρατού από την αποκλεισμένη λωρίδα, όπου ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά σήμερα τους 26.500.

Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός μεταξύ του στρατού της Υεμένης (Ansarullah) και του Hashd al-Sha'abi, πρόκειται απλώς για στρατηγική σκέψη και από τις δύο πλευρές, κάτι που λείπει από την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ.

Στις 8 Οκτωβρίου, όταν η παλαιστινιακή αντίσταση ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν μια συνεκτική στρατηγική για τη Δυτική Ασία, επιλέγοντας να επικεντρωθούν στη Ρωσία και την Κίνα.

Περισσότερες από 115 ημέρες αργότερα, καθώς οι επιπτώσεις της πίστης, της αποφασιστικότητας και της δύναμης του Άξονα της Αντίστασης χωνεύονται σιγά σιγά στο Λευκό Οίκο, η στρατηγική της Ουάσινγκτον παραμένει ασυνάρτητη.

Έχει και μπορεί να καταφύγει μόνο σε "χτυπήματα ακριβείας", καθώς η τοποθέτηση στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος στην Υεμένη ή το να επιτραπεί σε αυτές να εγκαταλείψουν τις βάσεις τους στο Ιράκ θα σφραγίσει το τέλος της προεδρίας του Μπάιντεν.

Θα είναι σαν το Βιετνάμ και το Αφγανιστάν μαζί, αλλά με στεροειδή.

Οι επιθέσεις της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ κατά της ισραηλινής κατοχής και της αμερικανικής κατοχής όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά και θα επεκταθούν καθώς ο γενοκτονικός πόλεμος στη Γάζα μαίνεται.

Οι Σιωνιστές θα το αισθάνονται αυτό στα λιμάνια τους, στις ζωτικές ναυτικές τοποθεσίες και στο εμπόριο στη Μεσόγειο για όσο διάστημα συνεχίζονται οι αδιάκριτες επιθέσεις τους εναντίον των γυναικών και των παιδιών της Γάζας.

Χρειάζεται η Χαμάς βοήθεια για την υπεράσπιση της Γάζας;

Η παλαιστινιακή αντίσταση δεν διαθέτει τα συστήματα αεράμυνας για να προστατεύσει τις Παλαιστίνιες γυναίκες και τα παιδιά από τις ισραηλινές επιθέσεις. Αλλά και πάλι, η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές ομάδες αντίστασης έχουν προκαλέσει βαριές απώλειες στον στρατό του καθεστώτος στο σημείο μηδέν.

Έως και το 80% των σηράγγων της Χαμάς στη Γάζα παραμένουν άθικτες παρά τις πολύμηνες ισραηλινές επιθέσεις με στόχο την καταστροφή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται ισραηλινούς αξιωματούχους.

Το μόνο που έχει κάνει το σιωνιστικό καθεστώς είναι να σκοτώνει αμάχους και να επιτρέπει σε 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους να λιμοκτονούν, ενώ η Δύση, με τις ΗΠΑ κυρίως, έχει κάνει τα στραβά μάτια.

Αυτό ώθησε τις ομάδες αντίστασης στην περιοχή να αναλάβουν δράση και να βοηθήσουν τους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους.

Για την Hashd al-Sha'abi του Ιράκ, την Ansarullah της Υεμένης, τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου ή την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, η υποστήριξη της Γάζας και του λαού της Γάζας δεν είναι θέμα δημοσίων σχέσεων ή καλής θέλησης. Τη θεωρούν ηθικό και θρησκευτικό καθήκον.

* Ο Wesam Bahrani είναι Ιρακινός δημοσιογράφος και σχολιαστής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail