Η Ουκρανία είναι "τεχνητό κράτος" - Πούτιν

Screenshot / Rumble / The Tucker Calrson interview
Freepen.gr - Η σύγχρονη Ουκρανία είναι μια χώρα που δημιουργήθηκε τεχνητά από τις ενέργειες του αείμνηστου σοβιετικού ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον την Παρασκευή.

Υπενθύμισε ότι, κατά τη διάρκεια του φεουδαρχικού κατακερματισμού της Ρωσίας κατά το Μεσαίωνα, η Ουκρανία -την οποία περιέγραψε ως μέρος των ρωσικών εδαφών- βρέθηκε υπό βαριά πολωνική πολιτιστική, θρησκευτική και πολιτική επιρροή. Τον 17ο αιώνα, οι κάτοικοι της περιοχής αυτής ήθελαν να ενταχθούν στην τότε αυξανόμενη δύναμη της Μόσχας, αλλά η Ρωσία ήθελε να αποφύγει τον πόλεμο με την Πολωνία.

Παρ' όλα αυτά, μετά από πολλές διαβουλεύσεις, η Μόσχα αποφάσισε να επαναφέρει αυτό το "τμήμα των παλαιών ρωσικών εδαφών" στο μαντρί, είπε, γεγονός που οδήγησε σε πόλεμο με την Πολωνία. Η Μόσχα διεκδίκησε όλα τα "ιστορικά της εδάφη" κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Μεγάλης Αικατερίνης, η οποία κυβέρνησε μεταξύ 1762 και 1796, υπενθύμισε. 

Μετά την κομμουνιστική επανάσταση του 1917 στη Ρωσία και έναν ακόμη πόλεμο με την Πολωνία, η Βαρσοβία ανέκτησε τον έλεγχο μεγάλων περιοχών της δυτικής Ουκρανίας, συνέχισε ο Πούτιν. Τη δεκαετία του 1920, η κυβέρνηση των Μπολσεβίκων δημιούργησε μια Σοβιετική Ουκρανία που "δεν είχε υπάρξει ποτέ πριν".

Οι σοβιετικές αρχές "ουκρανοποιούσαν" την περιοχή αυτή, σύμφωνα με παρόμοιες πολιτικές ιθαγενοποίησης που ακολουθήθηκαν σε άλλες περιοχές, είπε ο πρόεδρος.

"Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ουκρανία, εκτός από τα εδάφη που ανήκαν στην Πολωνία, έλαβε μέρος των εδαφών που ανήκαν προηγουμένως στην Ουγγαρία και τη Ρουμανία... Έτσι, έχουμε κάθε λόγο να επιβεβαιώσουμε πως η Ουκρανία είναι ένα τεχνητό κράτος που διαμορφώθηκε με τη θέληση του Στάλιν".

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι αυτά τα έθνη έχουν κατ' αρχήν το δικαίωμα να συζητήσουν την επιστροφή των πρώην εδαφών τους, αλλά αρνήθηκε πως συζήτησε ποτέ το θέμα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι οι Ούγγροι που ζουν στην Ουκρανία θέλουν να "επιστρέψουν στην ιστορική τους γη".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail