Ιταλίδα μαθήτρια βιάστηκε ομαδικά από αιγυπτιακή συμμορία ενώ περπατούσε σε δημόσιους κήπους με το φίλο της

Freepen.gr - Επτά Αιγύπτιοι μετανάστες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για ομαδικό βιασμό μιας 13χρονης Ιταλίδας μαθήτριας μπροστά στον φίλο της στην πόλη Κατάνια της Σικελίας.

Η φρικτή επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, καθώς το θύμα και ο φίλος της έκαναν βόλτα στους δημόσιους κήπους της Villa Bellini στην καρδιά της πόλης.

Η εφημερίδα Il Giornale σε ρεπορτάζ του Massimo Balsamo ανέφερε πως το ζευγάρι δέχτηκε την επίθεση της συμμορίας των μεταναστών, οι οποίοι έσυραν την ανήλικη σε μια δημόσια τουαλέτα, όπου έγινε η επίθεση.

Ο φίλος του θύματος ξυλοκοπήθηκε από τη συμμορία και ακινητοποιήθηκε, ενώ δύο από τους υπόπτους βίαζαν την κοπέλα ενώ οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν. Μετά τη δεύτερη επίθεση, το θύμα κατάφερε να απελευθερωθεί και να διαφύγει με το φίλο της.

Φεύγοντας από το πάρκο, το ζευγάρι ζήτησε τη βοήθεια περαστικών στη Via Etnea, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές.

Η παρακολούθηση του υλικού από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης των κήπων και οι μαρτυρίες των θυμάτων βοήθησαν στον εντοπισμό της ομάδας - έξι από τους οποίους συνελήφθησαν εκείνο το βράδυ. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας συλλέχθηκαν επίσης δείγματα DNA από το θύμα.

Ένας έβδομος ύποπτος συνελήφθη την επόμενη ημέρα στην Piazza Dante καθώς προσπαθούσε να συλλέξει τα προσωπικά του αντικείμενα από την προσωρινή του κατοικία πριν εγκαταλείψει την πόλη.

Η Εισαγγελία Περιφέρειας και η Εισαγγελία Ανηλίκων επιβεβαίωσαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πως τρεις από τους υπόπτους είναι ανήλικοι.

Η αποτρόπαια επίθεση προκάλεσε εθνική οργή και σχολιάστηκε το Σάββατο από πολλούς πολιτικούς υψηλού κύρους, μεταξύ των οποίων και η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

"Θέλω να το πω αυτό για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς αυτήν και την οικογένειά της. Το κράτος θα είναι εκεί και η δικαιοσύνη θα αποδοθεί", δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο εργοστάσιο Gigafactory 3Sun στην Κατάνια.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι ήταν πιο καυστικός και επανέλαβε την προτεινόμενη από το κόμμα του Λέγκα τιμωρία των βιαστών.

"Μην έρχεστε να μου μιλήσετε για ανοχή. Μπροστά σε φρικαλεότητες όπως αυτή, δεν μπορεί να υπάρξει επιείκεια αλλά μόνο μία θεραπεία: χημικός ευνουχισμός. Βασίζομαι στην πρόταση που παρουσίασε η Λέγκα για να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατό", είπε.

Η ευρωβουλευτής της Λέγκα Annalisa Tardino ζήτησε να "επαναπατρίζονται αμέσως" οι ξένοι υπήκοοι που διαπράττουν τέτοια αδικήματα, προσθέτοντας: "Η ασφάλεια των παιδιών μας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail