Γερμανία: Η Σάρα Βαγκενκνέχτ ξεριζώνει το αριστεροφιλελεύθερο πολιτικό κατεστημένο

ΑΡ Photo/Μarkus Schreiber
Freepen.gr - Μια νέα δημοσκόπηση από τη Γερμανία παρέχει ορισμένα συγκλονιστικά αποτελέσματα που δείχνουν ότι επίκεινται βαθιές πολιτικές αλλαγές στον ορίζοντα, με τη Sahra Wagenknecht και το νέο της κόμμα BSW να ανατρέπουν δυνητικά την πολιτική τάξη στα ανατολικά της χώρας. Η ίδια δημοσκόπηση, η οποία δείχνει ότι το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) εξακολουθεί να διαθέτει ισχυρή υποστήριξη, είναι πιθανό να τροφοδοτήσει συνεχή πανικό στην κυβερνώσα αριστεροφιλελεύθερη κυβέρνηση, η οποία τώρα διακινεί την ιδέα μιας απαγόρευσης κατά του αντιμεταναστευτικού κόμματος, γράφει το REMIX.

Το κατεστημένο αφανίστηκε στην ανατολική Γερμανία

Η δημοσκόπηση, από την αξιοσέβαστη εταιρεία Wahlkreisprognose, δείχνει έναν εντελώς ανακατεμένο πολιτικό χάρτη στην ανατολική Γερμανία, αν στο δείγμα της δημοσκόπησης προστεθεί και το κόμμα BSW της Σάχρα Βάγκενκνεχτ. Το νεοσύστατο κόμμα της είναι παρακλάδι του Κόμματος της Αριστεράς (Die LInke), αλλά είναι γνωστό για την αντι-ουκρανική του στάση και, τουλάχιστον σύμφωνα με την αρχηγό του, τάσσεται υπέρ αυστηρότερων ελέγχων της μετανάστευσης.

Η Βάγκενκνεχτ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα ανατολικά- ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς ότι το κόμμα της θα αποσπάσει ψηφοφόρους από την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), φαίνεται πως θα ανατινάξει σχεδόν όλα τα άλλα κόμματα του κατεστημένου στα ανατολικά, ενώ θα μειώσει μόνο λίγους πόντους από το ήδη κυρίαρχο AfD.

Στη νέα δημοσκόπηση, το AfD έλαβε το 27% των ψήφων, το CDU το 28,5% και το νέο κόμμα της Βάγκενκνεχτ το 23%. Ολόκληρη η κυβέρνηση, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) θα εκδιωχθούν πλήρως από το κοινοβούλιο, καθώς υπάρχει όριο συμμετοχής 5 τοις εκατό και κανένα από αυτά δεν θα το πληρούσε πλέον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail