Οι κλέφτες μετάλλων σταματούν τα τρένα υψηλής ταχύτητας της Γερμανίας

pixabay / Wolfgang-1958
Freepen.gr - Ορισμένα τρένα υψηλής ταχύτητας που ταξίδευαν μεταξύ Φρανκφούρτης και Στουτγάρδης ακυρώθηκαν τη Δευτέρα, αφού βασικές υποδομές βανδαλίστηκαν από κλέφτες μετάλλων.

Σύμφωνα με την Deutsche Bahn, τη σιδηροδρομική εταιρεία της χώρας, η ληστεία των μεταλλικών εξαρτημάτων ανακαλύφθηκε το πρωί της Δευτέρας στο τμήμα της γραμμής μεταξύ του κεντρικού σταθμού του Μανχάιμ και της κοντινής πόλης Λάμπερτχάιμ.

Η διακοπή φέρεται να επηρέασε τα τρένα Intercity Express (ICE) που εκτελούσαν το δρομολόγιο Βερολίνο-Φρανκφούρτη-Στουτγάρδη, ενώ ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια μεταξύ Φρανκφούρτης και Στουτγάρδης. Ορισμένα τρένα που κινούνται από το δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προς το Μόναχο στα νότια μέσω του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης και της Στουτγάρδης ακυρώθηκαν επίσης. Η εταιρεία αναγκάστηκε να αναδρομολογήσει άλλα τρένα ICE που ταξίδευαν μεταξύ Φρανκφούρτης και Μανχάιμ.

Ο αριθμός των κλοπών χαλκού στη Γερμανία σημείωσε πρόσφατα μεγάλη άνοδο λόγω της απότομης αύξησης των τιμών για το παλιοσίδερο, μετέδωσε η Deutsche Welle, τονίζοντας πως δεν είναι μόνο μεμονωμένα άτομα που κλέβουν μέταλλα, αλλά και επαγγελματικά οργανωμένες συμμορίες που χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία.

Στη Γερμανία σημειώθηκαν πρόσφατα 450 περιπτώσεις κλοπής μετάλλων στους σιδηροδρόμους που διαχειρίζεται η Deutsche Bahn, δήλωσε εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας στο Euronews, προσθέτοντας ότι οι κλοπές επηρέασαν 3.200 τρένα, τα οποία καθυστέρησαν συνολικά 40.000 λεπτά και κόστισαν στην εταιρεία 7 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν από τα Χριστούγεννα, η κλοπή χάλκινου καλωδίου κοντά στο Μανχάιμ προκάλεσε τοπικές διακοπές για ημέρες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, πολλά τρένα ICE μεταξύ Φρανκφούρτης και Κολωνίας διακόπηκαν λόγω ενός άλλου περιστατικού κλοπής μετάλλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail