Η Ουκρανία "πρέπει να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα" - Κρεμλίνο

Sputnik / Yuri Voytkevich
Freepen.gr - Οι ουκρανικές αρχές πρέπει να αποδεχθούν τις νέες συνθήκες, όσο "επώδυνες" κι αν είναι γι' αυτές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές νέων συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων χωρών.

Ο Πεσκόφ έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρώσος δημοσιογράφος Πάβελ Ζαρούμπιν την Κυριακή. Εάν η Ρωσία και η Ουκρανία επιστρέψουν ποτέ πραγματικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι πιθανές συνομιλίες δεν θα είναι οι ίδιες με εκείνες που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές της τρέχουσας σύγκρουσης, υπέδειξε ο Πεσκόφ.

"Εάν ξεκινήσουμε τις ίδιες διαπραγματεύσεις, υπάρχει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα τώρα. Και αυτή η νέα πραγματικότητα, όσο επώδυνη κι αν είναι για το καθεστώς του Κιέβου, πρέπει να αναγνωριστεί", τόνισε.

Αν και ο Πεσκόφ δε διευκρίνισε, πιθανώς αναφέρθηκε στις εδαφικές αλλαγές, δηλαδή την ενσωμάτωση των τεσσάρων πρώην ουκρανικών περιφερειών, της Ζαπορόζιε και της Χερσώνας, καθώς και των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στη Ρωσία μετά από δημοψηφίσματα στα τέλη του 2022.

Το Κίεβο, ωστόσο, έχει επανειλημμένα ορκιστεί να καταλάβει όλα τα πρώην εδάφη του από τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, η οποία αποσχίστηκε από την Ουκρανία μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν το 2014 και στη συνέχεια εντάχθηκε στη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail