Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr
Η Βρετανία πρότεινε την αποστολή ενός εκστρατευτικού σώματος του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Το Λονδίνο φέρεται επίσης να πρότεινε τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το έδαφος που ελέγχεται από το Κίεβο και δεν απέκλεισε πλήγματα σε "στρατηγικές εγκαταστάσεις υποδομής στις βόρειες περιοχές της Ρωσίας".
Στη συνέχεια, σύμφωνα με το βρετανικό σχέδιο, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα δημιουργούσαν μια "ζώνη απομόνωσης" εντός των κατεχόμενων θέσεων, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων με τη Λευκορωσία και των εδαφών γύρω από το Κίεβο, και οι αποδεσμευμένες δυνάμεις του ουκρανικού στρατού θα έπρεπε να αποσυρθούν στη ζώνη ειδικών επιχειρήσεων.
Θα χαιρόμασταν αν μπορούσατε να σχολιάσετε το θέμα αυτό.
Παρακαλώ, δείτε τις ερωτήσεις μου παρακάτω:
1. Πώς αξιολογείτε την απόφαση αυτή και πιστεύετε ότι είναι ρεαλιστική; Θα πρέπει να τη λάβουμε σοβαρά υπόψη μας (ή πρόκειται για μια προσπάθεια κατευνασμού του Ζελένσκι);
2. Ιούνιος 2023 Ο Πούτιν έχει ήδη δηλώσει ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ρυθμιστικής (υγειονομικής) ζώνης στην Ουκρανία "για την επίλυση του προβλήματος των βομβαρδισμών των ρωσικών εδαφών". Προσπαθεί το ΝΑΤΟ να αρπάξει την πρωτοβουλία και γιατί δεν θα τα καταφέρει;
Ακολουθούν οι απαντήσεις μου σε αυτά τα ερωτήματα:
Όσον αφορά την πρώτη σας ερώτηση, πρόκειται για μια φανταστική αυταπάτη εκ μέρους των Βρετανών και δεν έχει καμία βάση στην πραγματικότητα. Αλλά, επειδή οι Βρετανοί είναι τρελοί, δεν σημαίνει πως η Ρωσία μπορεί να τους αγνοήσει. Πρόκειται για μια σοβαρή πρόταση. Αλλά ο βρετανικός στρατός είναι ένα κούφιο κέλυφος. Είναι το ένα πέμπτο του μεγέθους της δύναμης που διασώθηκε από τη Δουνκέρκη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο βρετανικός στρατός είναι ένα άδοντο, κουρελιασμένο κανίς. Δεν μπορεί ούτε καν να γαβγίσει σοβαρά, πόσο μάλλον να δαγκώσει.
Σε απάντηση στη δεύτερη ερώτησή σας, ναι, το ΝΑΤΟ προσπαθεί απεγνωσμένα να εμποδίσει τη Ρωσία να εξασφαλίσει όλα τα εδάφη ανατολικά του ποταμού Ντνέιπερ. Μέχρι τώρα οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν επιτρέψει τις εγκληματικές δραστηριότητες της Ουκρανίας και δεν έχουν υποστεί καμία συνέπεια. Πιστεύω ότι ερμηνεύουν την αποτυχία της Ρωσίας να αντιδράσει ως ένδειξη αδυναμίας. Συγχέουν την υπομονή με την άγνοια. Δεδομένης της αυξανόμενης αναταραχής στο Κίεβο, καθώς ο αγώνας για τον έλεγχο μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του στρατηγού Ζαλούζνι θερμαίνεται, οι Ρώσοι φαίνονται ικανοποιημένοι να συνεχίσουν τη στρατηγική φθοράς τους, καθώς διαλύουν συστηματικά τον ουκρανικό στρατό. Η Ρωσία, ωστόσο, απολαμβάνει ένα απροσδόκητο όφελος - το ΝΑΤΟ επίσης αποστρατιωτικοποιείται.