Η Ρουμανία πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Ρωσία, λέει ο αρχηγός άμυνας της χώρας

Freepen.gr - Η Ρουμανία δεν είναι προετοιμασμένη για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία και πρέπει να είναι προετοιμασμένη, δήλωσε την Πέμπτη ο αρχηγός άμυνας της χώρας, στρατηγός Gheorghiță Vlad.

Ο Βλαντ είπε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην Europa Liberă România την Πέμπτη ότι «εάν ο Πούτιν κερδίσει στην Ουκρανία, ο επόμενος στόχος θα είναι η Δημοκρατία της Μολδαβίας. Είμαι πεπεισμένος πως η πολιτική του Πούτιν θα κλιμακωθεί στο εγγύς μέλλον», πρόσθεσε ο Ρουμάνος στρατηγός.

Ο στρατηγός ζήτησε εθελοντική βασική στρατιωτική εκπαίδευση για άνδρες και γυναίκες κάτω των 35 ετών.

«Στοχεύουμε το ηλικιακό τμήμα μεταξύ 18 και 35 ετών, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων, νέων που θέλουν να φορέσουν στρατιωτική στολή. Ας πληρώσουμε για αυτήν την υπηρεσία και ας τους εκπαιδεύσουμε σύμφωνα με τις βασικές αρχές της διεξαγωγής πολέμου», είπε ο Βλαντ, αναφέροντας το παράδειγμα της Σουηδίας.

«Σας δίνω το παράδειγμα της Σουηδίας. Έκαναν έρευνα σε 40.000 νέους και 8.000 νέους που εγγράφηκαν στο πρόγραμμα. Η Ρουμανία θα πρέπει να υιοθετήσει ένα παρόμοιο σύστημα», είπε. «Ας στοχεύσουμε αυτούς που θέλουν να μάθουν πώς να πυροβολούν με ένα όπλο, πώς να πλοηγούνται σε ένα δύσκολο περιβάλλον, πώς να επιβιώνουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, πώς να προστατεύονται από τα χημικά όπλα, πώς να κάνουν προσωπική απολύμανση. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να μάθουν και να μάθουν όσοι θέλουν».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail