Ντμίτρι Μεντβέντεφ: Το Κίεβο και η Οδησσός είναι ρωσικές πόλεις και η Ρωσία τις χρειάζεται πίσω

Photo: United Russia Party website
Freepen.gr - Απώτερος στόχος της Ρωσίας είναι να καταλάβει το Κίεβο και την Οδησσό - Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους ότι το Κίεβο θα μπορούσε να είναι ο τελικός στόχος της Ρωσίας στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, το Κίεβο είναι μια ρωσική πόλη, αλλά υπάρχει μια απειλή για τη Ρωσία που προέρχεται από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας σήμερα.

Τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να εγκαθιδρύσουν τον έλεγχο του Κιέβου, πιστεύει ο Μεντβέντεφ.

"Πού να σταματήσουμε; Δεν ξέρω. Νομίζω ότι, λαμβάνοντας υπόψη αυτά που είπα, πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πολύ. Θα είναι το Κίεβο; Ναι, μάλλον πρέπει να είναι το Κίεβο", δήλωσε ο Μεντβέντεφ και πρόσθεσε πως ο στόχος αυτός θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν όχι τώρα, τότε σε μια άλλη φάση της εξέλιξης της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, η Ρωσία πρέπει να καταλάβει το Κίεβο για δύο λόγους:

- Το Κίεβο είναι μια ρωσική πόλη,
- Το Κίεβο παραμένει υπό τον έλεγχο των δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που είναι εχθρικές προς τη Ρωσία.

Η Οδησσός είναι μια άλλη ρωσική πόλη, δήλωσε ο Μεντβέντεφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία περιμένει την επιστροφή της πόλης για πάρα πολύ καιρό. Είπε επίσης πως η συμπεριφορά των αρχών του Κιέβου στην Οδησσό ήταν τερατώδης.

"Όσο για την Οδησσό μπορώ να πω μόνο: "Οδησσός, έλα σπίτι." Αυτό είναι όλο. Περιμέναμε την Οδησσό στη Ρωσική Ομοσπονδία, λόγω της ιστορίας αυτής της πόλης, του τι άνθρωποι ζουν εκεί, τι γλώσσα μιλούν. Αυτή είναι η δική μας ρωσική, ρωσική πόλη", δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε κοντόφθαλμη την κατεδάφιση μνημείων ρωσικών προσωπικοτήτων στην Οδησσό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές αποξενώνονται έτσι από εκείνους που παρέμειναν πιστοί σε αυτές. Αυτό μοιάζει τερατώδες, καθώς αντιβαίνει σε όλη τη ρωσική κουλτούρα και την κοινή πορεία της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail