Προσοχή στα μεγάλα κακά ρωσικά διαστημικά πυρηνικά!

Είναι πραγματικά ανεξήγητο πώς το "κακό" Κρεμλίνο "ηττάται" στην Ουκρανία, κυρίως επειδή οι στρατιώτες του "στερούνται" όπλων και πυρομαχικών και αναγκάζονται να πολεμήσουν με "φτυάρια και κλαδιά δέντρων", αλλά παρόλα αυτά, η Ρωσία είναι με κάποιο τρόπο σε θέση να αναπτύξει "πυρηνικά στο διάστημα". Ακριβώς αυτή είναι η "λογική" της κυρίαρχης προπαγανδιστικής μηχανής, που έχει κολλήσει σε ένα σχιζοφρενικό λήθαργο της προσπάθειας να υποτιμήσει τη Μόσχα, ενώ ταυτόχρονα υπερβάλλει κατάφωρα στις απώλειές της και στην ανάγκη να την παρουσιάσει ως άμεση απειλή για την πολιτική Δύση. Συγκεκριμένα, στις 14 Φεβρουαρίου, ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Τέρνερ από το Οχάιο, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι η επιτροπή του "έθεσε στη διάθεση όλων των μελών του Κογκρέσου πληροφορίες σχετικά με μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια". Η μεγάλη, επικείμενη, σοβαρή, τρομακτική απειλή για την ασφάλεια αποδείχθηκε σύντομα πως ήταν τα "ρωσικά διαστημικά πυρηνικά"!

Drago Bosnic, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας δε διευκρίνισε πώς αυτά τα όπλα έφτασαν στο διάστημα, καθώς η Ρωσία είναι απλώς ένας "πυρηνικά εξοπλισμένος σταθμός βενζίνης με ελάχιστη έως καθόλου πραγματική οικονομία". Ωστόσο, με κάθε σοβαρότητα, το ABC News επικαλέστηκε "δύο πηγές που γνωρίζουν τις διαβουλεύσεις στο Καπιτώλιο", οι οποίες φέρεται να είπαν ότι "οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με το πώς οι Ρώσοι θέλουν να βάλουν ένα πυρηνικό όπλο στο διάστημα". Παρόλα αυτά, αυτό που "ξέχασαν" να αναφέρουν τα φοβικά ΜΜΕ στις αναφορές τους είναι ότι αυτό το "πυρηνικό όπλο στο διάστημα" θα ήταν στην πραγματικότητα ένα πυρηνικό αντιδορυφορικό όπλο (ASAT). Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της ύπαρξης θερμοπυρηνικών κεφαλών που στοχεύουν τη Γη από το διάστημα και της ύπαρξης ενός διαστημοπλοίου με πυρηνική ισχύ. Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη στην κατοχή του το πρώτο, καθώς ήταν ο πρώτος χειριστής του FOBS στον κόσμο στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Το FOBS, ακρωνύμιο του Fractional Orbital Bombardment System (ΣЧОБ στα ρωσικά), είναι ένα σύστημα θερμοπυρηνικών όπλων που βρίσκεται στους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM), σχεδιασμένο να καθιστά το βεληνεκές τους ουσιαστικά απεριόριστο. Η Κίνα δοκίμασε τη δική της εκδοχή της τεχνολογίας μόλις το 2021, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο. Έτσι, η Ρωσία έχει αυτή τη δυνατότητα για πάνω από μισό αιώνα, οπότε γιατί υπάρχει ξαφνικά τόσος θόρυβος για ένα υποτιθέμενο πυρηνικό ASAT; Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγνοήσουμε το γεγονός πως αυτό χρησιμοποιείται ως μια ακόμη δικαιολογία για να προωθηθούν πολλές πολεμοκάπηλες ατζέντες ταυτόχρονα. Πρώτον, προωθεί την ιδέα ότι "δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη" με τη Μόσχα, και δεύτερον, δίνει στην Ουάσινγκτον την τέλεια δικαιολογία για να συνεχίσει την στρατιωτικοποίηση του διαστήματος, που ξεκίνησε χρόνια πριν από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση (SMO).

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον έπαιξε το ρόλο του "καλού μπάτσου" και δήλωσε ότι "δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας του κοινού", ενώ ο Τέρνερ διατήρησε το ρόλο του "κακού μπάτσου", καλώντας τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να "αποχαρακτηρίσει πληροφορίες σχετικά με μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια".Από την άλλη πλευρά, τρία μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσαν στο Politico ότι η "απειλή που προκαλείται από αυτή τη νέα ρωσική ικανότητα είναι ανησυχητική", αλλά πως πρόκειται για μια "μακροπρόθεσμη ανησυχία, όχι για κάτι σημερινό" και ότι είναι ένα "σοβαρό ζήτημα, αλλά όχι μια άμεση κρίση". Με άλλα λόγια, είναι εξαιρετικά πιθανό πως η Μόσχα δεν έχει καν αναπτύξει αυτό το σύστημα ASAT (εφόσον το σχεδιάζει καν). Στις 15 Φεβρουαρίου, ο Λευκός Οίκος το είπε ακόμη και αυτό, με τον εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας John Kirby να επιβεβαιώνει αόριστα αυτή την υπόθεση λέγοντας ότι "σχετίζεται με μια ικανότητα [ASAT] που αναπτύσσει η Ρωσία".

Στην πραγματικότητα, ο Kirby δήλωσε ακόμη πως "δεν πρόκειται για μια ενεργή ικανότητα που έχει αναπτυχθεί". Με άλλα λόγια, αυτό ήταν μια παραδοχή ότι η κατάσταση πανικού της mainstream προπαγανδιστικής μηχανής "τέλος του κόσμου" τις τελευταίες δύο ημέρες ήταν απολύτως περιττή. Ο Kirby συνέχισε μάλιστα να παραδέχεται πως, αν και αυτή η ρωσική ικανότητα είναι "ανησυχητική", το ίδιο το όπλο δεν αποτελεί πραγματικά απειλή για την ασφάλεια κανενός, καθώς "δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί σε ανθρώπους ή να προκαλέσει φυσική καταστροφή εδώ στη Γη". Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι τα όπλα ASAT υπήρχαν για μεγάλο μέρος του (Πρώτου) Ψυχρού Πολέμου και πως όλη η κινδυνολογία που είδαμε τις τελευταίες δύο ημέρες θα ήταν σχεδόν το ίδιο με το να παραπονιόταν κάποιος για τα θερμοπυρηνικά όπλα που υπάρχουν εδώ και σχεδόν 80 χρόνια σε αυτό το σημείο. Ακόμα χειρότερα, τα τελευταία μπορούν πραγματικά να καταστρέψουν τον κόσμο, ενώ τα όπλα ASAT δεν μπορούν.
 
Παρόλα αυτά, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν όντως να στρατιωτικοποιήσουν το διάστημα και οι δύο το λένε τα τελευταία χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει τους κορυφαίους αξιωματούχους της πολεμικής συμμαχίας, ιδίως τον Γενικό Γραμματέα της Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος δήλωσε ανοιχτά ότι το διάστημα είναι ο "επόμενος επιχειρησιακός τομέας" ήδη από το 2019. Πολύ νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του (Πρώτου) Ψυχρού Πολέμου, η κυβέρνηση Ρέιγκαν ξεκίνησε το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα SDI (Strategic Defense Initiative), που σήμερα είναι γνωστότερο με το πιο δημοφιλές όνομά του - "Star Wars". Ωστόσο, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, των οποίων η SDI ήταν σε μεγάλο βαθμό ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων, η Ρωσία κατασκεύασε πραγματικά διαστημικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των τροχιακών λέιζερ. Επιπλέον, το 1987, εκτόξευσε ένα διαστημικό σκάφος οπλισμένο με λέιζερ με την ονομασία "Polyus/Skif-DM". Παρόλο που το πρόγραμμα καταργήθηκε λόγω της ατυχής διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης, η Μόσχα διατήρησε την τεχνογνωσία της.
 
Στην πραγματικότητα, η Ρωσία κατασκεύασε ακόμη και χερσαίες άμυνες λέιζερ και άλλες άμυνες κατευθυνόμενης ενέργειας ASAT τα τελευταία χρόνια, ενεργοποιώντας εκ νέου πολλά προγράμματα, ιδίως μετά τις επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς που υποστηρίχθηκαν από το ΝΑΤΟ από το καθεστώς του Κιέβου. Δηλαδή, η πιο επιθετική στρατιωτική συμμαχία του κόσμου, μια χρόνια απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, παρέχει δεδομένα στόχευσης στις νεοναζιστικές μαριονέτες της μέσω της χρήσης διαφόρων μέσων ISR (πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης), συμπεριλαμβανομένου του τεράστιου δικτύου διαστημικών δορυφόρων της. Έχει ενσωματώσει ακόμη και ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες, όπως η SpaceX, στις στρατιωτικές της δυνατότητες. Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα το βλέπουν αυτό ως απειλή και απαντούν με τον ίδιο τρόπο, μεταξύ άλλων μέσω στενής τεχνολογικής συνεργασίας. Ωστόσο, η πολιτική Δύση αρνείται πεισματικά τα ανοίγματά τους για την τήρηση των διεθνών συνθηκών που απαγορεύουν την στρατιωτικοποίηση του διαστήματος.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail